Opleiding: hoe maak je een podcast?

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 1095,- excl. BTW (€1325,- incl. BTW)

Datum & Tijd

Q1 2021

 

Locatie

Deze opleiding wordt online aangeboden

Kortingstarief

Partners van Media Perspectives krijgen 50% korting op deze opleiding. Voor ZZP’ers geldt een earlybird kortingstarief van 40% tot en met 26 oktober 2020. Daarna is de korting 25%. Kom je in aanmerking voor korting? Mail dan naar talent@mediaperspectives.nl.

Om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken hebben we besloten deze opleiding uit te stellen tot het nieuwe jaar. We willen deze opleiding graag op locatie laten plaatsvinden. De verwachting is dat hij in Q1 van 2021 gaat plaatsvinden. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar talent@mediaperspectives.nl dan nemen wij contact met je op zodra de nieuwe data zijn gepland.

Met 2,2 miljoen Nederlandse luisteraars, is de podcast nog nooit zo populair geweest. Dat is niet gek, want podcasts bieden jou als verhalenverteller enorme potentie. Wil jij weten hoe je je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, kunt uitwerken? Doe dan mee aan de opleiding en leer van Maarten Westerveen van de populaire ‘Echt Gebeurd’ podcast hoe je een succesvolle podcast maakt. Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met onze partner Hogeschool Utrecht.

Podcasting biedt veel kansen

Podcast is een persoonlijk medium, omdat je hoort wie er spreekt. Als maker bouw je hierdoor sneller een band op met je publiek. Bovendien hoeft het maken van podcasts niet moeilijk of duur te zijn. Podcasts zijn daarom interessant voor verschillende sectoren. Journalisten zetten podcast in om verhalen over te brengen. Cultureel erfgoed gebruikt podcasts om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld exposities en voorstellingen. Bedrijven gebruiken het om over nieuwe innovaties of problemen te praten en zo merkbekendheid en thought leadership op te bouwen. Kortom: de opties zijn eindeloos! Ben je dus van plan om een podcast te starten, dan is de opleiding Hoe maak je een podcast wat voor jou.

In overleg met de docent is besloten om de cursus online plaats te laten vinden. Dit zal geen invloed hebben op de kwaliteit van de cursus, maar zal juist meer ruimte bieden voor persoonlijke begeleiding.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van podcasts, maar nog geen ervaring heeft met het maken ervan. Er is verder geen werkervaring nodig.

In deze opleiding leer je onder meer:

  • een idee ontwikkelen tot een beluisterbaar eindresultaat
  • een basis in opname- en montagetechnieken
  • verschillende narratieve technieken inzetten
  • sociale media effectief gebruiken
  • een businesscase voor je podcast te ontwikkelen
Maarten Westerveen
Maarten Westerveen

Maarten maakt sinds 2007 podcasts. Zijn eerste was samen met Geert Mak voor zijn programma ‘In Europa’. Nu werkt hij voor de meest populaire podcastshow van Nederland: Echt Gebeurd. Ook werkt hij voor podcastbedrijf Dag en Nacht Media en is docent Storytelling & Podcasting aan de Hogeschool Utrecht. 

Deelnemer cursus podcast juni
13 juni 2019
Wat ik vooral leuk vond aan de cursus was het sparren over het 'radio-vak' en het maken van voorbeelden.
deelnemer cursus podcast juni
20 juni 2019
Het leerzaamst van de cursus was de theorie achter de podcast, het samen luisteren en feedback geven/ontvangen op elkaars werk.