In Pod we trust
7 mei 2020

Hoe maak je een podcast?

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 1095,- excl. BTW (€1325,- incl. BTW)

Datum & Tijd

7, 14, 20 mei, 11, 18 en 25 juni

18:30-22:00

Locatie

Learningspace Media Perspectives
Mediacentrum 4e verdieping
Joop van den Endeplein 1
1217 WJ Hilversum

Met 2,2 miljoen Nederlandse luisteraars, is de podcast nog nooit zo populair geweest. Dat is niet gek, want podcasts bieden jou als verhalenverteller enorme potentie. Wil jij weten hoe je je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, kunt uitwerken? Doe dan mee aan de cursus en leer van Maarten Westerveen van de populaire ‘Echt Gebeurd’ podcast hoe je een succesvolle podcast maakt.

Podcasting biedt veel kansen

Podcast is een persoonlijk medium, omdat je hoort wie er spreekt. Als maker bouw je hierdoor sneller een band op met je publiek. Bovendien hoeft het maken van podcasts niet moeilijk of duur te zijn. Podcasts zijn daarom interessant voor verschillende sectoren. Journalisten zetten podcast in om verhalen over te brengen. Cultureel erfgoed gebruikt podcasts om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld exposities en voorstellingen. Bedrijven gebruiken het om over nieuwe innovaties of problemen te praten en zo merkbekendheid en thought leadership op te bouwen. Kortom: de opties zijn eindeloos! Ben je dus van plan om een podcast te starten, dan is de cursus Hoe maak je een podcast wat voor jou.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van podcasts, maar nog geen ervaring heeft met het maken ervan. Er is verder geen werkervaring nodig.

In deze cursus leer je onder meer:

  • een idee ontwikkelen tot een beluisterbaar eindresultaat
  • een basis in opname- en montagetechnieken
  • verschillende narratieve technieken inzetten
  • sociale media effectief gebruiken
  • een financiële basis ontwikkelen
Maarten Westerveen
Maarten Westerveen

Maarten maakt sinds 2007 podcasts. Zijn eerste was samen met Geert Mak voor zijn programma ‘In Europa’. Nu werkt hij voor de meest populaire podcastshow van Nederland: Echt Gebeurd. Daarnaast werkt hij voor podcastbedrijf Dag en Nacht Media.

Deelnemer cursus podcast juni
13 juni 2019
Wat ik vooral leuk vond aan de cursus was het sparren over het 'radio-vak' en het maken van voorbeelden.
deelnemer cursus podcast juni
20 juni 2019
Het leerzaamst van de cursus was de theorie achter de podcast, het samen luisteren en feedback geven/ontvangen op elkaars werk.