8 mei 2008

Netwerkbijeenkomst Digikring Groot Amsterdam

Datum & tijd

2008-05-08 19:00:00

Logo Digikring Groot AmsterdamDigikring Groot Amsterdam organiseert donderdag 8 mei een netwerkbijeenkomst met als onderwerp  ICT & CO2 : wat gebeurt er in en rond Amsterdam en hoe kun je participeren?
De bijeenkomst zal plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger en inloop zal zijn vanaf 18.00 uur.

Amsterdam streeft ernaar om "in de komende achttien jaar de uitstoot van koolstofdioxide met veertig procent te verminderen". Nieuwe ICT-technieken kunnen volgens burgemeester Job Cohen uitstekend bijdragen aan de vermindering om het wereldwijde klimaatprobleem aan te pakken.

Op deze actuele digikring avond zal het onder andere gaan over hoe ICT/nieuwe Media bedrijven Amsterdam kunnen helpen de doelstellingen te realiseren en diensten en producten kunnen ontwikkelen die een bijdrage leveren aan de CO2 reductie, welke initiatieven er reeds worden genomen vanuit de gemeente Amsterdam, hoe je hier op kunt aansluiten en hoe de overheid ICT erbij betrekt. Speciale gasten op deze avond zijn de Gemeente Amsterdam, Ger Baron van AIM, Bas Boorsma van Cisco Systems, Marcel Vonk van groen datacenter Evoswitch.

Digikring Groot Amsterdam is een pluriform gezelschap dat meer interactie en kennisuitwisseling nastreeft tussen mensen die hun achtergrond hebben in de ICT en Nieuwe Media. Het gemeenschappelijke doel van de leden is het actief uitwisselen van ideeën en informatie om de kwaliteit en kwantiteit van de door de branche geleverde diensten naar een hoger plan te tillen.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u hier klikken.
Voor vragen kunt u hier terecht.

Leden van de pers kunnen contact opnemen met Carien van Leeuwen voor gratis toegang op deze avond.