WikiconNL 2024
18 mei 2024

WikiconNL 2024

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en vrije toegang tot informatie in een veranderende wereld. Dit jaar is het thema ‘Tussen strijd en samenwerking’ hierbij gaat het om de impact van wereldwijde conflicten op wikimediaprojecten tot nieuwe technologische ontwikkelingen en de dynamiek achter de schermen om consensus te krijgen over inhoud en werkwijzes.

Het programma is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Wil jij of de organisatie waar je werkzaam bent een sessie organiseren? Stuur een e-mail naar Thamara Groenleer: groenleer@wikimedia.nl

Het programma is opgedeeld in drie onderdelen: doen, dialoog en luisteren.

Doen
Bij ‘doen’ draait het allemaal om jou. We willen jou de kans geven om niet alleen deel te nemen, maar ook om mee te doen. In dit programmaonderdeel zetten we de deelnemer centraal. De sessies zijn dan ook afgestemd op de wensen en behoefte van de deelnemers. Wat zou je graag willen doen? Welke activiteit prikkelt jouw nieuwsgierigheid? Is er een specifieke vaardigheid die je wilt ontwikkelen? Of misschien heb je een passie voor een bepaald onderwerp dat je met anderen wilt delen? Laat het ons weten!

Dialoog
Binnen het onderdeel ‘dialoog’ worden panelgesprekken gevoerd, interviews gehouden, ideeën gepitcht en is discussie mogelijk. Of je nu geïnteresseerd bent in het organiseren van een workshop, het leiden van een discussiepanel, het presenteren van een nieuw project, het delen van jouw expertise, of het leren van nieuwe vaardigheden – jouw inbreng is waardevol. We horen graag jouw ideeën en suggesties!

Luisteren
Het onderdeel ‘luisteren’ biedt een platform voor het delen van kennis, inzichten en inspiratie. Het is een plek waar sprekers uit diverse vakgebieden samenkomen om hun expertise te delen. Denk aan de laatste ontwikkelingen binnen de Wikimedia-beweging, actuele thema’s in de wereld van vrije kennis, of innovatieve benaderingen voor samenwerking en gemeenschapsopbouw. Heb je een idee voor een boeiende lezing? Of ken je iemand die een inspirerende presentatie kan geven? Laat het ons weten.

Verbindingsprijs 2024
Tijdens WikiconNL 2024 wordt ook de Verbindingsprijs 2024 uitgereikt. Ben jij iemand die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de bevordering van vrije kennis of die verschillende initiatieven op het gebied van open kennis heeft verbonden, schrijf je dan vóór 18 april in voor de Verbindingsprijs 2024 (iemand kandidaat stellen mag ook).