6 oktober 2016

Technology Update: Watskeburt?!: Vernieuwde presentatievormen en doorzoekbaarheid van online video

Datum & tijd

2016-10-06 07:00:00

SWITCH

Kijk nu live mee via Facebook! 

Op 6 oktober organiseert iMMovator de Technology Update over project Watskeburt?! Een thumbnail geeft kijkers vaak geen goed beeld van de inhoud van de video. Daarom ontwikkelden TNO en Media Distillery in samenwerking met NOS ‘Watskeburt?!’ – een project om de beleving van online videonieuws te verbeteren. Daarbinnen werd onder meer een interactieve filmstrip ontwikkeld. Benieuwd naar de resultaten van dit vooruitstrevende project? Schrijf je dan in voor de gratis Technology Update op donderdagochtend 6 oktober.

Het afgelopen jaar hebben TNO en Media Distillery samengewerkt om een nieuwe stap te zetten in het presenteren van video voor online nieuws. Daarbij ging het erom te stimuleren dat een consument meer video’s bekijkt doordat hij de voor hem interessante video’s vindt. Een van de ontwikkelde concepten is een alternatief voor de video-thumbnail: de interactieve filmstrip. Deze geeft gebruikers inzicht over de inhoud van een video, voordat zij besluiten die te gaan bekijken. Hiermee willen ze gebruikers helpen om te besluiten of ze een video wel of niet willen kijken, en dan ook welk fragment van de video. Met de NOS is een gebruikersevaluatie uitgevoerd waarbij consumenten feedback hebben gegeven op de filmstrip. Het project is mede gefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Tijdens deze Technology Update worden de eindresultaten van dit project gepresenteerd. Benieuwd naar de belangrijkste learnings en do’s & dont’s? Mis deze gratis technology update dan niet!

Programma

09.00 Inloop
09.30 – 10.15 Inleiding en resultaten voorstudie en evaluatie door Martin Prins (TNO)
10.15 – 10.45 Watskeburt-filmstrip – wat is het/wat doet het?, “kijkje onder de motorkap” door Joost de Wit (Media Distillery)              
10.45 – 11.15 Watskeburt-filmstrip – Gebruikersevaluatie met NOS door José de Vries
11.15 – 11.45 Next steps/plenaire discussie                                                                
11.45 – 13.00 Nabespreking & broodje

Locatie: SWITCH, Media Park Hilversum

Sprekers

Martin Prins (TNO)

Martin Prins is Consultant TV & Media bij TNO. Met een R&D-achtergrond in streaming media en broadcast TV, focust Martin zich op het helpen van mediapartijen, TV-aanbieders en nieuwsorganisaties met media-innovaties zoals personalisatie, addressable TV en VR. Martin is initiatiefnemer en projectleider van Watskeburt?!

Joost de Wit (Media Distillery)

Joost de Wit is oprichter en CPO van MediaDistillery. Joost heeft een sterke achtergrond in big data en media mining. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Groningen (computer science) en Universiteit Twente (master computer science) werkte Joost als toegepast onderzoeker voor TNO. Daar werkte hij aan recommender systems en personalistatie in TNO projecten. Ook participeerde hij in projecten die te maken hebben met information retrieval en natural language processing. In 2014 startte Joost samen met Geert Vos Media Distillery. Samen ontwikkelen ze een platform om live radio en TV programma’s in real time te analyseren.

José de Vries (NOS Lab)

José de Vries is Product Manager van NOS Lab. In het NOS Lab wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken en vertelvormen voor de gebruiker van de toekomst. Daarvoor heeft José ervaring opgedaan als innovatie manager bij verschillende bedrijven, waaronder Heineken. 

WATSKEBURT: IN NO TIME BIJ JOÚW VIDEOFRAGMENT. 

Over Technology Updates

In samenwerking met TNO organiseert iMMovator Technology Updates. In één dagdeel word je bijgepraat over een actuele ontwikkeling. Welke nieuwe mogelijkheden biedt een nieuwe technische ontwikkeling? Tijdens een programma word je door experts van TNO bijgepraat. Ook is er ruimte voor discussie. De Technology Updates zijn gratis te bezoeken.