13 januari 2020

Lancering Monitor Creatieve Industrie & cases

Tickets Gratis

Datum & tijd

Maandag 13 januari, 15:30-17:30 uur

Op maandag 13 januari wordt in Amsterdam de Monitor Creatieve Industrie 2019 gelanceerd. De creatieve industrie is een banenmotor voor Nederland. En door de ‘embedded creativity’ is het hefboomeffect op de gehele Nederlandse economie aanzienlijk.

Is het aantal banen en bedrijven in ICT en creatieve beroepen toegenomen? Hoe is de creatieve industrie verdeeld over Nederland? Maandagmiddag 13 januari worden de meest actuele cijfers gepresenteerd. Deze sessie is interessant voor mensen werkzaam in ICT, creatief zakelijke dienstverlening, media en entertainment, kunsten en cultureel erfgoed en voor nationale, regionale en lokale beleidsmakers.

Ook nieuw aan de Monitor zijn acht profielen van creatieve ondernemers. Van Internet of Things tot uitgeven en stoffering. In acht interessante interviews lees je over de drive die creatives hebben om hun product neer te zetten en de stappen die ze gemaakt hebben om te komen waar ze zijn.

Programma

15:30-16:00 Inloop

16:00-16:05 Welkom door Ton van Mil (directeur, Media Perspectives)

16:05-16:35 Bevindingen monitor door Paul Rutten

  • Creatief bedrijf versus creatieve beroepen
  • Creatieve industrie en ICT-aanjagers van banengroei en waardegroei
  • Design grootste groeier, reclamebureaus onder druk
  • Einde van krimp van banen bij middelgrote en grote bedrijven na 2015
  • Verdere concentratie in grote steden, niet alleen in Amsterdam

16:35-16:50 Overhandiging rapport aan Barbera Wolfensberger (directeur-generaal Cultuur & Media bij het ministerie OCW)

16:50-17:20 Paneldiscussie met Paul Rutten, Barbera Wolfensberger en twee creatieve ondernemers

17:30 Borrel in samenwerking met Federatie Creatieve Industrie

Locatie en inschrijven

De lancering vindt plaats bij IJsfontein op het Marineterrein aan de Kattenburgstraat 5, Pand 024. Parkeren kan niet op het terrein. Parkeren kan wel in de Piet Hein Garage of Parkeergarage IJ-Oever Centrum, beide op 10min lopen. Vanuit de parkeergarages loop je naar de overkant van de straat naar de halte van tramlijn 26. Lees verder bij de trambeschrijving hieronder.

Vanaf Station Amsterdam Centraal neem je tramlijn 26 en stap je uit op de eerste halte Muziekgebouw.

Op de halte van tramlijn 26 ga je via de trap achter de liftschacht naar beneden. Vervolgens loop je linksaf onder het spoorviaduct door en vervolg je je weg linksaf. Na MediaMatic steek je rechtsaf de brug over naar het Marineterrein. Loop op het gebouw waar op staat “de Scheepskameel” af en ga links langs het gebouw. De ingang bevindt zich halverwege het gebouw op exact deze plek: https://goo.gl/maps/ypitAvXMnDsVwy3AA.

De borrel staat in het teken de combinatie tussen creativiteit en industrie. In samenwerking met Federatie Creatieve Industrie wordt 2020 ingeluid.

Als voorproefje alvast één van de vele figuren uit de Monitor Creatieve Industrie 2019:

 

 

De Monitor Creatieve Industrie is een initiatief van Media Perspectives. Het format voor de Cross Media Monitor werd in 2006 ontwikkeld door Paul Rutten binnen de Hogeschool INHOLLAND in samenwerking met iMMovator (voorloper Media Perspectives) en TNO.