7 april 2011

KvK Internationale Handelsdag

Datum & tijd

2011-04-07 17:00:00

Op donderdag 7 april organiseert de Kamer van Koophandel de Internationale Handelsdag. De Kamers van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Midden-Nederland brengen op die dag partijen bij elkaar die ondernemers in betrekkelijk korte tijd op de hoogte brengen van de kansen bij import en export. Het thema van de Internationale Handelsdag is ‘Veilig en Verantwoord Zakendoen’. Dit is een evenement voor ervaren importeurs en exporteurs in de ICT, Food (incl. foodprocessing) en Mode & Textiel sector. Het programma voor de ICT-sector richt zich op de trends en ontwikkelingen die nu spelen.

Een greep uit het programma:

  • Trends en ontwikkelingen in de ICT sector in internationaal perspectief.
  • Cloud computing en international business. Wat zijn de ontwikkelingen van cloud computing internationaal? Wat is cloud computing vanuit een international business perspectief? Hoe veilig is het?
  • Onduidelijke rechten bij sourcing van software in de EU. Waar moet je hierbij op letten bij het sourcen van software in de EU en meer specifiek in het Verenigd Koninkrijk?
  • Outsourcing ICT naar India. Waarom wil je deigenlijk gaan outsourcen? Wat maakt dat India interessant is of juist niet? En vooral hoe pak je dit goed aan?
  • Social media & export. Wat zijn de trends en ontwikkelingen van sociale media in internationaal perspectief? Hoe kun je sociale media inzetten om meer omzet in het buitenland te genereren?
De Internationale Handelsdag vindt plaats van 16.00 – 21.00 in DeFarbique te Utrecht. Het volledige programma is beschikbaar.