4 juni 2013

Internet of Things Event

Datum & tijd

2013-06-04 10:00:00

Op 4 Juni vindt de tweede editie van het Internet of Things Event plaats op de High Tech Campus Eindhoven. Het 'Internet of Things' is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en met de mens uit te wisselen.

Sensoren die aangebracht zijn in producten verzamelen gegevens over de toestand van de producten zelf en hun omgeving. Deze data vormen de basis om productfuncties te vernieuwen of te verbeteren, additionele diensten te ontwikkelen en nieuwe business modellen mogelijk te maken.

Denk aan verwarmingsinstallaties die met de barometer communiceren, wekkers die in verbinding staan met het koffiezetapparaat, de realtime informatie over de (vertraagde) aankomst van de bus of tram en valdetectie voor ouderen. De term bestaat al sinds 1999 maar Internet of Things is nu pas echt bezig aan een opmars. Dat komt doordat elektronica en sensor- en draadloze communicatietechnologie krachtiger en tegelijkertijd goedkoper zijn geworden.

Naast een uitgebreid seminar programma met (inter)nationale sprekers zijn er ook twee workshops, georganiseerd door TNO/Syntens, gericht op het MKB en Internet of Things.

Meer informatie is te vinden op de site van Internet of Things , Twitter , Facebook of LinkedIn.