14 september 2017

Eerste meetup fieldlab Virtual Worlds

Tickets €0,-

Datum & tijd

2017-09-14 12:00:00

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Op 14 september vindt de eerste Meetup van Het Fieldlab Virtual Worlds plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit Fieldlab is opgezet om kennis en ervaring op te doen met de meerwaarde van VR/AR-toepassingen in een culturele en educatieve context, zowel voor erfgoedinstellingen als voor VR-makers. Dit doen we door kennis te delen, maar ook door concrete proof of concepts uit te laten werken. Voor de realisatie van deze PoCs gaan we calls uitschrijven.

Daarom brengen we 14 september Erfgoedinstellingen en VR/AR-makers samen om de mogelijkheden voor dergelijke concrete projecten te verkennen. De bijeenkomst functioneert als kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de lancering van de eerste Call voor projecten (open: 15 september – 10 oktober).

Voor wie 

De meetup staat open voor:

  • VR/AR/MR-makers die op vernieuwende wijze toepassingen willen bedenken en uitvoeren met (collecties van) erfgoedinstellingen (musea, bibliotheken, archieven).
  • Medewerkers van een erfgoedinstelling die het komende jaar concreet met de innovatieve mogelijkheden van Virtual Reality, Augmented Reality of Mixed Reality aan de slag willen gaan.

Concept programma 

14.00 uur Inloop 
14.30 uur Introductie Fieldlab en de Call voor projecten 
14.40 uur Presentaties van erfgoedinstellingen over hun uitdagingen en innovatieve oplossingen 
15.40 uur 1 minuut pitches van erfgoedinstellingen die mee willen doen aan de Call 
16.00 uur Erfgoed case study-presentatie van VR-bedrijf 
16.20 uur 1 minuut pitches VR-makers die mee willen doen aan de Call 
16.45 uur Demo’s van VR-makers en borrel 

Inschrijven 

Je kunt hier kenbaar maken dat je wilt deelnemen aan de bijeenkomst. In verband met het beperkte aantal plaatsen vragen wij in het formulier naar je motivatie. Wij laten je z.s.m. weten of je deelname definitief is.

Pitch/presentatie geven?

  • Wij nodigen VR/AR/MR-makers uit zich kort te presenteren in de zg ‘1 minuut presentaties’. Daarnaast is er de mogelijkheid om via een laptop demo’s te geven tijdens de borrel. Zo kunnen erfgoedinstellingen 1-op-1 kennismaken met de waaier aan VR-mogelijkheden.
  • Wij nodigen erfgoedinstellingen uit hun ‘droomwens’ t.a.v. van VR/AR/MR toepassingen in relatie tot cultureel erfgoed te pitchen. Wellicht zijn er ook al concrete plannen en is een erfgoedinstelling op zoek naar een VR-partner om een project uit te voeren. Mocht je hier interesse in hebben, dan kun je dit aangeven op het inschrijvingsformulier. Wij nemen z.s.m. contact op om te kijken wat mogelijk is.

Het Fieldlab Virtual Worlds is opgezet in het kader van de Topsector Creatieve Industrie en wordt gecoördineerd door Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Meertens Instituut en IMMovator. Zie hier voor meer informatie over het Fieldlab Virtual Worlds.