19 mei 2014

Brad Templeton over Google Driverless Cars tijdens Media Future Week

Tickets Gratis

Datum & tijd

2014-05-19 08:00:00

Beeld en Geluid, Media Park Hilversum

Op maandag 19 mei halen we Bradley Templeton naar Nederland als openingsspreker van Media Future Week, een pressure cooker event voor studenten en docenten van hogescholen. Bradley Templeton is internetgoeroe en zal ons alles vertellen over de Google Driverless Cars waar hij momenteel aan werkt. Meer weten over deze innovatie? Naast de deelnemers van MFW kunnen we een aantal professionals laten aanschuiven bij deze lezing.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de lezing van Brad Templeton op maandag 19 mei in Beeld en Geluid. We nodigen je graag uit om (kosteloos) aan te schuiven bij deze keynote speech van MFW14 (10.00-11.30 uur). Na de speech is het bovendien mogelijk om persoonlijk in gesprek te gaan met Templeton tijdens een Q&A sessie met lunch.

Google Driverless Cars en de grenzen van nieuwe technieken

Brad Templeton zal ingaan op de nieuwe mogelijkheden die ontstaan door ‘laser radar’. Dankzij deze laser kan een vervoersmiddel gedetailleerde 3D kaarten maken van zijn omgeving. Door deze kaarten te combineren met hoge resolutie wereldkaarten worden verschillende datamodellen gemaakt waardoor de auto zelf kan rijden. De ‘driverless car’ ziet de wereld niet alleen, maar neemt deze ook op. Templeton gelooft dat deze ‘driverless cars’ een van de grootste computer gedreven disrupties zal zijn in de nabije toekomst.

Naast zijn activiteiten voor Google zit Templeton in de Board van de Electronic Frontier Foundation (EFF), die privacy en vrijheden in cyberspace beschermd. Ook zit hij in de board van de non-profit organisatie Foresight Nanotech Institute, een waakhond voor moleculaire nanotechnologie. Vanuit die ervaringen zal hij tijdens Media Future Week nieuwe technologieën kritisch bekijken en becommentariëren in het kader van ‘media responsibility’, het thema van MFW14.

Meet & Greet

Na de presentatie is het mogelijk in kleiner comité met Brad Templeton in gesprek te gaan. Tijdens een lunchmeeting in de MFW headquarters (studio 3 op het Media Park) kun je Templeton vragen stellen over de Google ‘self-driving cars’ en zijn visie op privacy vraagstukken en nieuwe technieken.

Inschrijven

Wil je graag aanwezig zijn bij de presentatie en lunchmeeting? Schrijf je dan via dit formulier in, of via het formulier onderaan de pagina. In dit formulier vind je een overzicht van alle presentaties tijdens MFW waarbij je aanwezig kunt zijn. Je kunt, naast de sessie van Brad Templeton, je ook inschrijven om bij de andere lezingen aan te schuiven.

Programma maandag 19 mei:

10.00-11.30 uur: Keynote speech Brad Templeton
Locatie: Beeld en Geluid, Media Park

11.30-13.00 uur: Meet & Greet Brad Templeton
Locatie: Studio 3, Media Park
Inclusief lunch

Over Media Future Week

Tijdens MFW gaan studenten en docenten in teams aan de slag met cases uit het bedrijfsleven. Ze krijgen in vier dagen een topprogramma voorgeschoteld met lezingen van internationale topsprekers en Nederlandse experts en een uitgebreid co-creatie programma. Aan het einde van de week presenteren ze hun oplossingen aan de casepartners. Dit jaar wordt er gewerkt aan cases van gemeente Hilversum / Media Park, Stichting Veronica, Angry Bytes, Dasym Investments en Beeld en Geluid. Het thema van MFW14 is ‘media responsibility’. 

Dit  side-event van MFWF14 wordt u aangeboden door Hilversum Mediastad.

 

Loading...