26 januari 2017

Inspiratiesessie Gaming

Tickets Gratis

Datum & tijd

2017-01-26 17:30:00

SWITCH

De internationale game industrie groeit in een rap tempo. Rondom games zijn grote online communities ontstaan die elkaar ook via nieuwe media, zoals Twitch, op de hoogte houden. Principes van gaming beginnen ook in andere sectoren stevig voet aan de grond te krijgen (gamification). Ook de media industrie kan veel leren van games theorieën. Mata Haggis gaat dijdens de sessie in op onderwerpen zoals interface design, video games, storytelling en diversiteit.

Over Mata Haggis
Mata Haggis is al 15 jaar actief in de digital entertainment. Gedurende zeven jaar heeft hij een onafhankelijk game- en animatiebedrijf geleid, en hij heeft tevens gewerkt als ontwerper en schrijver in de gamesector. In 2007 behaalde hij zijn doctoraat op het gebied van ‘cyberculture’, waarin hij de invloed van technologie op de representatie van identiteit in moderne fictie onderzocht heeft. Hij heeft workshops gegeven over allerlei onderwerpen met betrekking tot entertainment en creativiteit, en is sinds 2010 in dienst van NHTV als hoogleraar.

Buiten NHTV werkt hij ook samen met SassyBot Studio (een bedrijf van alumni van NHTV) aan een Playable Interactive Narrative Experience (PINE) genaamd ‘Fragments of Him’, een emotionele game die door The Huffington Post reeds als ‘baanbrekend’ is bestempeld.

Kosten
De sessie maakt onderdeel uit van het Talent Development Program van Hilversum Media Campus, een springplank voor young professionals die dromen van een baan in de media. Ook voor professionals is het mogelijk om bij deze sessie van het Talent Development Program aan te schuiven! Deelname aan de inspiratiesessie is kosteloos, maar vol = vol.

Locatie en tijd
De inspiratiesessie start om 18.30 uur en zijn uiterlijk 21.00 uur afgelopen. Locatie is de SWITCH (het uit containers opgebouwde zaaltje met On/Off erop), aan het Joop van den Endeplein op het Media Park.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd om deze inspiratiesessie te volgen? Meld je aan bij meeting@hilversummediacampus.nl om een plek te reserveren. Er is beperkt plek en vol=vol!