16 november 2017

Het Nationaal Mediarecht Congres

Datum & tijd

2017-11-16 11:30:00

The College Hotel, donderdag 16 november 2017, 12.30 tot 17.30 uur

Op donderdag 16 november 2017 organiseert Uitgeverij deLex in samenwerking met het Commissariaat voor de Media het Nationaal Mediarecht Congres. Tijdens dit congres bespreken Remy Chavannes (Brinkhof Advocaten), Marcel Boulogne (Europese Commissie), Robert van der Zwan (Ministerie OCW) en Madeleine de Cock Buning (voorzitter CvdM) met u de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het mediarecht.

Thema: Mediarecht in tijden van verandering.

Experts belichten de (recente) geschiedenis van het mediarecht, bespreken het heden, kijken vooruit én gaan in gesprek over de betekenis voor de dagelijkse praktijk.

Remy Chavannes begint met een overzicht van de actuele jurisprudentie op het gebied van het mediarecht uit Straatsburg, Luxemburg, Den Haag en Hilversum . Daarna zal Marcel Boulogne de toekomst van de aanpassing van de richtlijn Audiovisuele Mediadiensten bespreken en het proces daarnaartoe. Vervolgens zal Robert van der Zwan de aanpassingen van de Mediawet en de trends in het medialandschap belichten en zal Madeleine de Cock Buning de middag afsluiten met een presentatie over het verleden, het heden en de toekomst in de dagelijkse praktijk toegespitst op het toezicht op de media.

Het programma is samengesteld door prof. mr. dr. Madeleine de Cock Buning

Kosten
€ 495,00   per persoon
€ 420,00   sponsors IE-Forum.nl
€ 250,00   rechterlijke macht en wetenschappelijk personeel (full time)
Genoemde prijzen zijn incl. koffie, thee, documentatie, excl. btw.