14 november 2012

Herman Wijffels Innovatieprijs 2012

Datum & tijd

2012-11-14 13:00:00

Rabobank organiseert op 14 november a.s. een evenement rond de uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs, dé duurzame innovatieprijs van Nederland. Met de Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert de Rabobank koplopers met duurzame innovaties. Innovaties die kansrijk zijn en met een grote impact op de maatschappij. Het Evoluon in Eindhoven vormt van 13.30 tot 17.30 uur het decor van de uitreiking. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske.

‘Van lineair naar circulair’, de kansen en uitdagingen van de nieuwe economie’.
Tijdens het evenement gaan MKB-ondernemers in gesprek met Herman Wijffels over het onderwerp ‘circulaire economie’. Ondernemers die al ondernemen volgens de principes van de circulaire economie en delen hun ervaringen.

Duurzame innovaties: zien en beleven!
Tijdens een innovatiemarkt zullen de finalisten van dit jaar zich presenteren en is er volop gelegenheid tot netwerken. U maakt kennis met recente duurzame innovaties en inspirerende ondernemers. Ontmoet ook voormalige winnaars, genomineerden en oud-deelnemers en hoor hoe het hen is vergaan. Er worden verschillende workshops en speeddates aangeboden:

  • Open Space "duurzame innovatie" Enthousiasme, oplossingsgericht denken en actie staan centraal binnen deze sessie met een hoog energieniveau.
  • Social media voor duurzaamheid. De vraag is welke social media je als ondernemer/bedrijf voor welk doel kunt inzetten en hoe je er effectief gebruik van maakt.
  • Nieuwe businessmodellen voor duurzaamheid. Nieuwe business modellen zijn ‘hot’ en ‘happening’.Hoe zien nieuwe duurzame businessmodellen er uit? En hoe werken ze in praktijk?
  • Speeddates met specialisten over het financieren van innovaties, informal investors, investeringsfondsen en octrooien.
  • Mini Masterclass door Willem Lageweg- directeur MVO Nederland. Lageweg zal in korte tijd een tal van MVO-onderwerpen de revue laten passeren. Een ding staat hierbij al vast, aan bevlogenheid zal het niet ontbreken.


Uitreiking
Tijdens de uitreiking maakt u kennis met de 10 finalisten van de Herman Wijffels Innovatieprijs. De prijzen worden uitgereikt door Herman Wijffels en Piet Moerland, voorzitter Raad van Bestuur Rabobank Nederland. Tevens wordt de publieksprijs bekendgemaakt. Op facebook.com/rabobank kunt u stemmen op de innovatie die u het meest aanspreekt.


Aanmelden
U bent van harte uitgenodigd om bij dit evenement aanwezig te zijn. Via deze link kunt u zich direct aanmelden en het programma inzien. Er zijn geen kosten aan verbonden. VOL=VOL