3 juli 2015

Café du Tour

Tickets gratis

Datum & tijd

2015-07-03 09:00:00

Beatrix gebouw Utrecht

Het is bijna zover… de start van de Tour de France in Utrecht. De dag voor de ‘Grand départ’ organiseert TOURlab Utrecht alweer het laatste ‘Café du Tour’ in de rij. Na drie succesvolle edities wordt afgesloten met een bijzonder café met een internationaal tintje. In de Cafés gaan innovatieve ondernemers en organisaties op zoek naar nieuwe contacten en marktkansen, dit keer zelfs óver de grens. Kom 3 juli naar het Beatrix gebouw voor een dag innovatie en inspiratie, tourgekte en internationale netwerkmogelijkheden.

Grenzeloze mogelijkheden

Innovatie, liefde voor de sport en internationaal zakendoen komen samen tijdens dit Café du Tour. In het ochtendprogramma, waaraan ook buitenlandse ondernemers deelnemen kun je luisteren naar enkele bijzondere, Engelstalige presentaties.

  • Marc van der Zande, directeur van InnoSportNL, neemt ons mee in een Tour d’horizon van innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse sport.
  • Bas van Rens, CEO van Mylaps vertelt over de razendsnelle ontwikkelingen die zijn bedrijf heeft doorgemaakt in de wereld van tijdmetingen. Bas van Rens is tevens Boardmember van het Topteam Sport en innovatie en zal ingaan op de innovatie agenda voor de komende jaren.
  • Op 3 juli zal ook de aftrap worden gegeven van het Frans Nederlandse Economisch Jaar en daarom mag een spreker over het zakendoen met Frankrijk natuurlijk niet ontbreken. Gert Jan Hofstede vertelt op een aanstekelijke en bijzondere wijze over de do’s and don’t’s van zaken doen in ‘la douce France’.
  • Onder voorbehoud sluiten we af met een spreker van de (Nederlandse) wielerploeg die vertelt over een nieuwe kijk op het wielrennen. 

Inspiratie op de marktplaats

Tijdens de netwerklunch kun je een kijkje nemen op onze marktplaats. Hier kun je contact leggen met de aanwezige buitenlandse bedrijven en presenteren verschillende bedrijven zich met hun innovaties. Ook zijn diverse organisaties aanwezig zoals InnoSportNL, Enterprise Europe Network, RvO en KvK die u verder kunnen informeren over het zaken doen met Frankrijk of andere landen.

Mix&Match

Ondernemers uit verschillende sectoren kunnen veel van elkaar leren en die contacten kunnen ook leiden tot nieuwe innovaties. Daarom gaan we na de lunch ‘mixen en matchen’. Je kiest zelf, aan de hand van een zestal pitches, aan welke tafel u met elkaar verder wilt praten. De volgende pitchers zijn aanwezig:

  • Guido Vroemen, SMA Midden Nederland: Ken het geheim van wielrennen door prestaties te meten
  • Paul Valk, TNO: Nieuwe mediatechnieken in de sport
  • Koos Mosterd, Sportsgrain: Vernieuwing in sportvoeding
  • Marc Hufkens, Flanders Bike Valley: Samen innoveren leidt tot succes
  • Rolf Timmermans, FFWD: Nederlandse innovatie, handgemaakte topwielen
  • Wouter Smak, Infostrada: Vergroten van fanbeleving met sportdata

Matchmaking Enterprise Europe Network

In de middag organiseert Enterprise Europe Network ook een één-op-één matchmaking event. Ook hier kunt u aan deelnemen. Let er alleen wel op dat de programmaonderdelen parallel lopen. Mocht u aan beide onderdelen mee willen doen, overweegt u dan samen met een collega te komen!

Mis deze kans niet en zorg dat u bij het laatste Café de Tour aanwezig bent! Meer informatie over het programma en aanmelden kan via: www.kvk.nl/cafedutour

Café du Tour is onderdeel van TOURlab Utrecht, een initiatief van de Kamer van Koophandel, Economic Board Utrecht en het Businesspeloton Utrecht.