28 november 2013

Informatie bijeenkomst NWO nieuwe financierings- mogelijkheden

Datum & tijd

2013-11-28 10:00:00

Op 28 november organiseert NWO Geesteswetenschappen in Den Haag een informatiebijeenkomst over nieuwe financieringsmogelijkheden voor geestes- wetenschappelijke onderzoekers. Tijdens deze ochtend krijg je informatie over twee financieringsrondes waarvoor je vanaf 1 januari 2014 aanvragen kunt indienen: Alfa Meerwaarde en Creatieve industrie – KIEM.

In beide rondes staat samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven centraal. De call for proposals Creatieve industrie – KIEM staat open voor alle innovatienetwerken binnen de Topsector Creatieve Industrie. Het instrument is bedoeld voor samenwerkingsprojecten van een of meer kennisinstellingen met een midden- of kleinbedrijf. Een belangrijke voorwaarde is dat onderzoeksvoorstel aansluit op de agenda voor de creatieve industrie.


De calls for proposals zullen vóór 28 november online staan, zodat je gericht informatie kunt verzamelen en vragen kunt stellen. Tijdens de bijeenkomst zal een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord komen over ‘best practices’ bij het opzetten van succesvolle publiek-private samenwerkingsprojecten.De bijeenkomst is bedoeld voor onderzoekers werkzaam op het terrein van de geesteswetenschappen.


Voor meer informatie, het programma en inschrijving, zie de website van NWO.