24 januari 2022

Lancering Monitor Creatieve Industrie 2021

Tickets 0,- (Gratis)

Datum & tijd

Maandag 24 januari 2022 15:00 tot +/- 17:00 uur

Bekijk hier de livestream van de lancering van de Monitor 2021

We nodigen je graag uit om op 24 januari drie bijzondere gelegenheden bij te wonen:

  • Lancering van de Monitor creatieve industrie 2021
  • Lancering van CreativeNL
  • Uitreiking van de eerste Schakel door de Federatie Creatieve Industrie

Lancering Monitor creatieve industrie 2021

De Monitor Creatieve Industrie is een tweejaarlijks onderzoek naar de ontwikkeling van het aantal bedrijven, banen en andere statistieken over de groei en gezondheid van de creatieve industrie en ICT.

Is het aantal banen en bedrijven in de creatieve industrie en ICT toegenomen? Wat zijn de meest creatieve steden in Nederland? Hoe ontwikkelt zich het verdienvermogen? Wat was de impact van Covid op de creatieve industrie?

We presenteren op 24 januari de meest opvallende uitkomsten en actuele cijfers. Deze cijfers bieden een 10 jarig beeld van de ontwikkeling in de sectoren, en laten ook de eerste gevolgen van Covid zien. De creatieve industrie bestaat voor bijna 50% uit zzp’ers. Door de aard van de creatieve industrie zijn zowel haar producten, als de mensen die in deze sector werken, kwetsbaar gebleken. In een apart hoofdstuk worden de bevindingen van de Monitor gespiegeld aan andere bronnen, om een beeld te schetsen dat begrip geeft aan de impact van Covid op de creatieve industrie.

Deze lancering is interessant voor mensen werkzaam in ICT creatieve industrie en haar deelsectoren creatief zakelijke dienstverlening, media en entertainment, kunst en cultureel erfgoed. En voor nationale, regionale en lokale beleidsmakers.

Lancering van CreativeNL

“In vergelijking met Europese landen presteert Nederland suboptimaal op het gebied van bekendheid, reputatie en uitstraling. Een nieuw nationaal branding programma rond Nederland als topmerk moet hier verandering in brengen”. Zo luidde het advies van de Commissie Buijink in 2017 met betrekking tot onze nation branding. De rebranding is compleet, vanaf 24 januari gaat Creative Holland daarom in een nieuwe vorm verder als ‘CreativeNL’.

Uitreiking eerste Schakel door de Federatie Creatieve Industrie

De Schakel symboliseert de letter ‘C’ en wordt door de Federatie Creatieve Industrie toegekend aan een persoon of organisatie die op onderscheidende wijze hebben bijgedragen aan de totstandkoming van een een vindbare, aanspreekbare, gezonde en zelfbewuste creatieve industrie. In de metaverse vormen de Schakels tezamen het verhaal van de unieke bijdrage van de creatieve industrie aan een nieuwe economie waarin originaliteit en creativiteit bepalend zijn. De eerste Schakel wordt op 24 januari voor het eerst uitgereikt in Beeld & Geluid in Den Haag.

Praktische informatie

De lancering van de Monitor Creatieve Industrie wordt maandag 24 januari uitgezonden vanuit Beeld en Geluid in Den Haag. De bijeenkomst is van 15.00 – 17.00 uur online te volgen via een gratis livestream, en mogelijk ook fysiek.

Wij zouden vanwege de te verwachten discussie graag iedereen uitnodigen om hierbij fysiek aanwezig te zijn, maar wachten de corona maatregelen af die op deze datum gaan gelden. Aanvullende informatie over de lancering wordt na de persconferentie van 14 januari bekend gemaakt.

Meld je in ieder geval vast aan. Online of offline, we zien je graag!

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door CLICKNL