NPO Innovatie Festival
2 juni 2022

Innovatie Festival

Tickets 0,- (Gratis)

Datum & tijd

Donderdag 2 juni, 09.15 - 18.45 uur

Op donderdag 2 juni organiseert de NPO het NPO Innovatie Festival.

We leven in een wereld waarin we meer communiceren dan ooit. Toch heeft al die communicatie niet perse geleid tot meer empathie, begrip en toenadering. Integendeel. We voelen ons in toenemende mate verdeeld, onbegrepen, wantrouwig en eenzaam. Fake nieuws, mis- en disinformatie maken ons onzeker over wat we nog kunnen geloven en dat wakkert polarisatie verder aan. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan gemeenschap, betekenis en verbinding alleen maar toe.

De publieke omroep speelt van oudsher een belangrijke rol in het informeren van het algemeen publiek, en het vergroten en versterken van het verbindende weefsel van de maatschappij. Een complexe uitdaging in de beste tijden, maar met een slinkend vertrouwen van het publiek in traditionele instituties groeit de urgentie van het vraagstuk. Daarbij komt bovendien de verdere fragmentatie van het medialandschap. We bewegen ons niet alleen lineair, on demand, sociaal, interactief en multi-player, maar ook steeds meer virtueel, en straks ook parallel in de Metaverse. Zien en horen we allemaal nog wel hetzelfde?

Hoe kan de publieke omroep met behulp van innovatieve, creatieve oplossingen haar verbindend vermogen in de samenleving vergroten? Ontdek het tijdens het NPO Innovatie Festival in de Vorstin in Hilversum!

Met sprekers zoals Anna Gimbrère (Wetenschapsjournalist & presentatrice), Martijn van Dam (Lid van de Raad van Bestuur NPO) en Galit Ariel (Technofuturist, schrijver en prijswinnend kunstenaar).

Bekijk het programma hier en meld je aan!