25 april 2024

Pizza Talk | Niki Smit – Monobanda

Tickets Gratis

Datum & tijd

Donderdag 25 april, 17.00 - 19.00 uur

Niki Smit, een van de drijvende krachten achter de Nederlandse studio Monobanda, komt op donderdag 25 april naar de Media Innovation Hub om te vertellen over hun nieuwste creatie: Soul Paint. Dit project is vorige maand bekroond met een award voor beste XR experience op het Amerikaanse festival SXSW. Soul Paint is een spel, gericht op het visueel maken van emoties en gevoelens van gebruikers. Door middel van bodymapping, 3D-tekenen en beweging worden gebruikers uitgenodigd om hun emoties om te zetten in creaties en hun virtuele lichaam in te kleuren.

​Niki neemt ons mee in het proces achter Soul Paint. Wat was het idee? Hoe is het spel ontwikkeld? Wat waren de uitdagingen? Ook vertelt hij over het ontstaan van Monobanda, de huidige ontwikkelingen rondom immersive experiences en geeft ons een kijkje in andere projecten en games.

​Werk of studeer jij in de media of game-industrie, of ben je simpelweg geïnteresseerd in het onderwerp en benieuwd naar het verhaal van Niki? Meld je dan aan voor de Pizza Talk op donderdag 25 april, van 17.00 – 19.00 uur in de Media Innovation Hub op het Media Park in Hilversum. De sessies is deels interactief, dus voel je vrij om vragen te stellen aan Niki en eigen inzichten te delen met de zaal. Ontmoet gelijkgestemden, stel je prangende vragen en deel ervaringen. Wij zorgen voor de pizza!

Over Monobanda

Monobanda is een Nederlandse studio gespecialiseerd in het creëren van betekenisvolle immersieve ervaringen. Hun projecten verbinden het menselijk lichaam, de fysieke ruimte en de virtuele wereld met elkaar. Door kunst en spel te combineren creëren ze ervaringen waarin gebruikers spelenderwijs iets nieuws over zichzelf ontdekken. Hun werk varieert van (VR) Games en kunstinstallaties tot workshops en interventies in de geestelijke gezondheidszorg.

Pizza Talks | Media Innovation Hub

Pizza Talks zijn maandelijkse inspiratiesessies in de Media Innovation Hub, over onderwerpen binnen de thema’s immersive content, zoals AR, VR en spatial computing, (generatieve) AI en virtual production. Gericht op professionals en studenten in de media- en game-industrie. Iedereen met interesse in het onderwerp is van harte welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een stuk pizza! Deelname aan de Pizza Talks is gratis.