25 maart 2014

Cross Media Café: Design van interactieve media diensten – sleutel tot succes

Datum & tijd

2014-03-25 13:15:00

Studio 3 op het Media Park in Hilversum

Cross Media Café: Design van interactieve media diensten

Nederland kent een grote design traditie, ook op het gebied van interactie en digitaal design. Het succes van een app, van een connected TV dienst of van een succesvolle online toepassing, is afhankelijk van goed design. Sterker nog – in sommige gevallen is het design de enige reden waarom een dienst succes krijgt. In dit Cross Media Café lieten we een aantal toonaangevende designers aan het woord over hun rol bij de ontwikkeling van nieuwe mediadiensten.

30 mei – Cross Media Café Nieuwe Interfaces & Design

Op 30 mei organiseren iMMovator en Beeld en Geluid het Cross Media Café: Nieuwe Interfaces & Design. Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan nu in!

De slides die gebruikt zijn tijdens dit café zijn te vinden in de mediatheek (zie ook de knop media, in het rechter menu van deze pagina).

De foto’s, gemaakt door Oscar Timmers, zijn te vinden op Flickr.

In de pers:

Dit Cross Media Café werd georganiseerd in samenwerking met onder andere de HKU, een opleiding die inmiddels een aantal internationaal zeer succesvolle interactie designers heeft opgeleid, en het PIBN, het Platform Internet Bureaus Nederland.

Programma

14.15-15.30 Deel 1

 • Welkom door Ton van Mil, directie iMMovator en Monique van Dusseldorp, samensteller en moderator
 • Jeroen van der Meer en Jouke Vuurmans (Executive Creative Directors) van Mediamonks werkten onder andere voor Heineken, KLM en Adidas. Jeroen en Jouke presenteren de Geox 7 Days of Rain case waarin film en design elkaar versterken en waarin design een belangrijke rol speelt in de cross browser ervaring.
 • Nynke Tromp is Assistent Professor Social Design & Behavioral Change, TU Delft en een ”Social Designer” voor Reframing Studio. Ze won met Temstem App de Rotterdam Designprijs.
 • Marcel Schouwenaar is een van de oprichters van The Incredible Machine, een bureau dat zich richt op het internet of things, en de nieuwe mogelijkheden die dit biedt. Lego is een van de grootste klanten
 • Bart Robben en Jim Haakman van Elastique over de Altijd Wat Monitor
 • Mike Pelletier van Random ontwikkelde projecten voor verschillende platforms, met klanten als Carrera, Nike en Dom Perignon. Bij het Cross Media Cafe komen ze een bijzonder project presenteren – een kunstproject voor de Oculus Rift, een virtual reality bril gemaakt voor gamers.

Pitches

 • Freek van ’t Ooster geeft een update over de activiteiten van kennis en innovatieplatform CLICKNL. O.a. met een challenge van 3FM Serious Request en de Green Deal Smart Energy Cities.
 • Frank Visser presenteert een bijzonder iMMovator Event voor docenten en studenten van Nederlandse Hogescholen: de Media Future Week. Dit jaar vindt MFW voor het eerst plaats op het Media Park in Hilversum en worden er diverse side events georganiseerd voor professionals.
 • Rene Lansink is een nieuwe media specialist en docent aan de HKU, de opleiding die inmiddels veel grote design talenten heeft voortgebracht. Wat kan de HKU doen voor bedrijven?
 • Bert Hagendoorn heeft het platform Dutch Digital Design gelanceerd ”to promote and discuss digital design made in Holland”. Er wordt gewerkt aan de komende editie van vakblad Creatie en een event in Pakhuis de Zwijger. Hij komt vertellen waarom we trots mogen zijn op Nederlands digitaal design en waarom het belangrijk is te werken aan ons imago in het buitenland.

                                 

15.30-16.00 Pauze en bezoek demo’s van sprekers

16.00-17.00 Deel 2

 • Erik van Schalkwijk is interaction designer bij Vinson en verantwoordelijk voor het ontwerp van nieuwe interfaces rond video. Hij werkte onder andere voor Vodafone, Chellomedia, Talpa digital en RTL en werkt op dit moment aan de Vinson app die door verschillende internationale omroepen gebruikt wordt.
 • Matthe Stet en Kay Timmers van Fabrique maakten Veronica’s Lekkerste 8, een app voor Veronica leden waarbij Veronica weer echt gids wordt met elke dag 8 tips voor abonnees. Ze komen uitleggen hoe ze dit hebben aangepakt.
 • Inês Santiago is designer bij People’s Playground over: ‘The Design challenges of Smart TV apps’
 • Erwin Verbruggen van Beeld en Geluid komt Na de bevrijding XL presenteren, de app die Beeld en Geluid in samenwerking met NTR door Video Dock liet ontwikkelen. De app biedt het volledige bronmateriaal aan waaruit voor de zevendelige serie geput werd.
 • Jort de Vries is designer bij Blendle, de ”ITunes voor de journalistiek” die binnenkort gelanceerd wordt. Hoe belangrijk is het design en hoe zal het gebruik van deze app beinvloeden?

17.00 – 18:00 Borrel

                               

Wil je meer weten over al deze bedrijven en de sprekers? Kijk dan onder het kopje ‘sprekers’ en bekijk hier hun twitter acounts!

Hieronder vindt je een overzicht van alle tweets over het Cross Media Café: Design van interactieve media diensten