1 december 2011

3DNL update event: Nova Zembla

Datum & tijd

2011-12-01 14:00:00

Op 1 december organiseert 3DNL een update middag in Pathe Tuschinski in Amsterdam. Eind november gaat de eerste Nederlandstalige 3D speelfilm Nova Zembla in première. De hoogste tijd om het 3DNL netwerk bij elkaar te brengen om de laatste 3D ontwikkelingen in Nederland te bespreken, de nieuwe 3D film Nova Zembla te bekijken en met makers Eyeworks en Tree-ON te praten over het productieproces van Nova Zembla.

Nova Zembla
Nova Zembla vertelt de historische zeereis onder leiding van Willem Barentsz, die in de zestiende eeuw via de Noordelijke route naar Indië voer. Tijdens die reis moest de bemanning onder erbarmelijke omstandigheden overwinteren op de Russische eilandengroep Nova Zembla.

Tijdens het 3DNL update event praten we met Hans de Weers en Reinout Oerlemans (onder voorbehoud) van Eyeworks, Jurrien Steenkamp van Tree-ON en Yke Erkens van More2Cam over het productieproces van de film. Tijdens de 3DNL bijeenkomst in juni werd al verteld dat het doel was om scènes op locatie zo goed en mooi mogelijk op te nemen, zodat er niet lange tijd in de postproductie aan de 3D gesleuteld moest worden. Bij welke scènes is dat goed gelukt? Bij welke is er toch veel aangepast in de postproductie? Met welke uitdagingen kregen ze te maken?

Update
Daarnaast worden tijdens de bijeenkomst nieuwe 3D ontwikkelingen uitgewisseld met het 3DNL netwerk. Zo zal United kort vertellen over de Marco Borsato 3D productie en Dimenco presenteert de stand van zaken met betrekking tot 3D zonder brillen.

Programma (onder voorbehoud)
13.45 Inloop

14.15 3DNL Update
Welke ontwikkelingen op 3D gebied in Nederland zijn er te melden? Bijdrages van Bolke Burnaby Lautier (United) inzake de Borsato 3D productie en van Maarten Tobias (Dimenco) over de stand van zaken met betrekking tot 3D zonder brillen. Daarnaast toont Tree-ON een nieuwe 3D commercial en presenteert Arent Weevers een bijzonder 3D kunstproject.

14.45 Film: Nova Zembla

Na de film is er een paneldiscussie onder leiding van George Freriks (iMMovator) met onder andere Hans de Weers (Eyeworks), Yke Erkens (More2Cam), Jurrien Steenkamp (Tree ON) en (onder voorbehoud) Reinout Oerlemans (Eyeworks).

17.15 Afsluiting en netwerkborrel

Locatie: Pathe Tuschinski in Amsterdam

Inschrijven
Wilt u aanwezig zijn bij deze 3DNL bijeenkomst? Helaas zijn bijna alle plekken vergeven. Stuur uw gegevens naar 3dnl@immovator.nl voor de reservelijst. Mochten er plekken vrij komen, dan bent u de eerste die dit hoort.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Tree-ON, Dimenco en Polaroid Eyewear.