2 december 2013

Technology Update: Hoe privacy proof is jouw app?

Datum & tijd

2013-12-02 13:00:00

Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om steeds meer gegevens op individueel niveau te verzamelen. Smartphones worden dag en nacht meegenomen en talloze applicaties zijn gericht op het delen van informatie. Maar ook applicaties waarbij dat niet het doel is, stellen ontwikkelaars in staat om gegevens te verwerken over de gebruiker. Vergelijkbare mogelijkheden ontstaan bij apps op de zogenaamde Connected TV-toestellen.  In beide gevallen rijzen echter vragen omtrent privacy van gebruikers en wat nu wel en niet is toegestaan en onder welke voorwaarden. Daarom organiseren iMMovator en TNO een Technology Update over Privacy in Apps.

Tijdens deze (gratis) Technology Update word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy van gebruikers van applicaties. Welke mogelijkheden hebben app developers bijvoorbeeld om vereiste toestemming van gebruikers te verkrijgen voor het verwerken van gegevens? En tegen welke (technische) barrières lopen ze daarbij op? En mag je zomaar locatiegegevens verwerken of het kijkgedrag van een abonnee analyseren?

Programma
13.00-13.20 Inloop
13.20-13.30 Opening/welkom
13.30-14.00 Uitdagingen rond Apps en Privacy – jouw visie
14.00-14.40 Schets van privacyvraagstukken rond apps en privacy
14.40-15.10 Case 1: Connected TV
15.10-15.30 Pauze
15.30-16.20 Case 2: App ontwikkeling
16.20-16.50 Uitdagingen en kansen, oog op vervolg
16.50-17.00 afsluiting

Deze technology update zal jouw kennis over privacy in apps en waar je allemaal aan moet voldoen vergroten, maar ook kijken waar het lastig is om aan privacywetgeving te voldoen. Door een interactieve opzet komen jouw vragen aan bod en natuurlijk zullen er een aantal praktische handvatten gegeven worden waar je direct mee aan de slag kunt. Arnold Roosendaal en Marc van Lieshout (TNO) nemen je mee door dit boeiende veld en laten aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de theorie betekent.

Vervolg: praktijkgericht onderzoek naar de belangrijke issues
Naast een update rondom het thema privacy in apps, worden er tijdens de bijeenkomst ook vragen geïnventariseerd voor praktijkgericht onderzoek. Samen met de deelnemers willen we helder krijgen welke gezamenlijke vragen op het gebied van privacy er spelen. Het overzicht van belangrijke vragen  en problemen moet een startpunt zijn voor een praktijkgericht onderzoek om de app developers, platform providers, mobiele adverteerders verder vooruit te helpen. Deelname aan de Technology Update is dus een middel om jouw vragen beantwoord te krijgen!

De Technology Update vindt plaats op maandagmiddag 2 december in Villa Heideheuvel op het Media Park in Hilversum. Tijdens een programma van 13-17 uur word je door experts van TNO bijgepraat. Ook is er ruimte voor discussie. Mocht je van te voren al vragen hebben die relevant zijn, aarzel ze dan niet naar ons te mailen.

Schrijf je hieronder gratis in. Inschrijving is gratis, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft, rekenen we op je komst.