28 januari 2011

3D LiveLab event: stereoscopie voor games

Datum & tijd

2011-01-28 10:00:00

Op 28 januari organiseert 3DNL een dag over 3D in Beeld en Geluid. In de ochtend staan stereografische games centraal. Sprekers van onder andere Sony en Ronimo Games zullen hiervan een overview geven. Een ochtend waarop u bijgepraat wordt over de 3D ontwikkelingen in de games sector maar ook stereografische games en ander 3D materiaal kunt ervaren.

De technologie om stereoscopische beelden weer te geven is steeds verder in opmars. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met deze nieuwe technologie wat de laatste tijd geleid heeft tot een grote technology push richting de markt. Omdat het veel tijd kost, en vaak ook erg kostbaar is om de juiste kennis op het gebied van dergelijke innovatieve technologieën op te doen heeft iMMovator het 3DNL platform opgezet. In samenwerking met DutchView en TNO is hieruit het 3D livelab ontstaan, dat als doel heeft om de samenwerking tussen de verschillende bedrijven en organisaties te bevorderen.

Tot nog toe heeft de technologie gretig aftrek gevonden in de broadcast wereld, in de game industrie is deze technologie nog onderbelicht. Om geïnteresseerden uit de gameindustrie ook kennis te laten maken met 3D stereoscopie organiseert het 3DLiveLab een symposium met als thema “stereoscopie voor games”. Dit biedt de mogelijkheid om niet alleen kennis te maken met de technologische mogelijkheden maar ook om contact te leggen met bedrijven en experts die zich al reeds bezig houden met stereoscopisch 3D.

Programma

10.00 Registratie en bezoek aan 3DLivelab opsteling

10.30-12.00 Sprekersprogramma met o.a.

  • Jaap Veenstra, HUB Media, redacteur Hardware Personal Computer Magazine 
  • Dick Coenen, Manager Solution Development, Sony Professional
  • derde spreker wordt binnenkort bekend gemaakt

12.00 Lunch in restaurant Beeld en Geluid


Inschrijven

De 3D LiveLab dag is gratis te bezoeken na aanmelding via iMMovator of 3DNL. IMMovator leden kunnen zich direct hieronder inschrijven (maar vergeet niet eerst in te loggen). U kunt zich ook inschrijven door uw gegevens te mailen naar 3DNL@immovator.nl . Vermeldt er dan bij dat u zich wilt inschrijven voor het games events van 3D LiveLab.

Middag programma
In de middag van vrijdag 28 januari wordt nog een 3D LiveLab event georganiseerd. Hier staat de toekomst van het 3D LiveLab en de makers van 3D content centraal. Meer informatie over het middagprogramma vindt u hier .