10 november 2014

Workshop: Financieel Inzicht

Tickets €50,-

Datum & tijd

2014-11-10 12:00:00

iMMovator, Media Park Hilversum

Je krijgt vragen van je boekhouder waar je geen touw aan vast kunt knopen? Je wilt als start-up naar een bank of investeerder, maar hebt geen idee welke financiële cijfers dan eigenlijk relevant zijn? Je bent lid van de OR en zit uren te zwoegen om de jaarrekening van het bedrijf waar je werkt te kunnen snappen?

Op maandag 10 november organiseert iMMovator de workshop 'Financieel inzicht' om voor eens en altijd de essentials onder de knie te krijgen!

Daarmee stuur jij voortaan de boekhouder aan in plaats van omgekeerd, en neem je bedrijfsbeslissingen op basis van cijfers die je echt snapt.

Tijdens de workshop krijg je een beter inzicht in je jaarcijfers zodat je een betere gesprekspartner van bijvoorbeeld je accountant of toekomstige financiers bent.

De jaarrekening geeft je uiteraard inzicht hoe je er het afgelopen jaar voor stond, maar het is vaak lastig om deze gegevens ook te gebruiken om je toekomst beter te plannen. Want wat is eigenlijk een financieel plan, en wanneer is het super handig om een liquiditeitsbegroting of investeringsbegroting op te stellen? Of nog zo eentje die elke start-up wel herkent: hoe zwaar weegt de financiële gezondheid van je bedrijf mee bij de beoordeling door investeerders?Wat kun je verwachten van de workshop?

  • Inzicht in de opbouw van de balans en verlies- en winstrekening
  • Inzicht in de opbouw van de investerings- en exploitatiebegroting
  • Een eerste opzet van je eigen investerings- en exploitatiebegroting
  • Korte uitleg over financieringsmogelijkheden

De workshop wordt geleid door Pieta Stam, adviseur ondernemersondersteuning bij de Kamer van Koophandel.