Bekijk hieronder onze activiteiten tijdens eerdere edities van de Dutch Media Week!
Tijdens deze Dutch Media Week editie van onze MediaTalk, is René Delwel van EMGte gast! Uiteraard komt de recente naamswijziging van United naar EMG ter sprake, maar René gaat vooral in op hun unieke broadcast technologie diPloy, waarmee volledig remote gewerkt kan worden. Dat biedt enorme flexibiliteit voor iedereen die aan tv-producties werkt. Dus ben jij een producer, regisseur of ben je benieuwd naar deze nieuwe manier van tv-producties maken? Meld je dan aan voor de MediaTalk op vrijdag 1 oktober! [Lees meer]
Tijdens deze speciale editie van ons 100ste Cross Media Café, die we organiseren in samenwerking met Beeld en Geluid, gaan we terug in de tijd en kijken we vooruit naar de toekomst! Monique van Dusseldorp, sinds 2005 onze vaste samensteller en moderator, gaat in gesprek met adverteerders, uitgevers, mediaondernemers en wetenschappers. Zij schoven de afgelopen vijftien jaar aan om te vertellen over hun innovaties en toekomstdromen. Hoe kijken zij daar op terug? En wat is daarvan terecht gekomen? Natuurlijk zit er ook een nieuwe generatie aan tafel waarmee we vooruit gaan kijken. Hoe ziet het medialandschap er over vijftien jaar uit? Wat moeten we doen om een gezonde, relevante mediasector te behouden? Wat zijn de dromen voor de toekomst? [Lees meer]
In deze talkshow gaan we in gesprek over de vraag hoe AI op verantwoorde wijze ingezet kan worden in de media. Dat doen we met mediaprofessionals die met deze vraag te maken hebben in hun dagelijkse praktijk en met onderzoekers op het gebied van AI, ethiek en design. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Hoe zorgen we voor diversiteit in AI-gedreven aanbevelingen? Hoe kan spraakherkenning inclusief worden gemaakt zodat het voor iedereen werkt? Hoe kunnen mens en machine samenwerken om tot nieuwe, creatieve content te produceren?
Deze talkshow vormt de kick-off van het tweejarige onderzoeksproject DRAMA: Designing Responsible AI for Media Applications. [Lees meer]
Monique van Dusseldorp gaat in gesprek met mediabedrijven over de formats die zij bedenken voor platformen als TikTok, Twitch, Instagram, Netflix en Youtube. Wat werkt wel en wat juist niet en hoe maak je gebruik van de kracht van elk medium?
Bekijk hier de presentaties van Laura Veenema (NewBe), Willem Brom (EndemolShine), Aart-Jan van Triest (Fitchannel), Jordi van de Bovenkamp (MediaMonks) en Gerard de Kloet (NOS).
In deze MediaTalk blikken we terug op Reimagine Football: een internationale innovatie-challenge om oplossingen te vinden voor uitdagingen waarmee de voetbalgemeenschap te maken krijgt.
Bekijk hieronder de MediaTalk waarin Freek van ’t Ooster in gesprek gaat met Sander van Stiphout (Johan Cruijff ArenA) en Giel Kirkels (KNVB).
NEP en MediaMonks hebben hun krachten gebundeld en een nieuw virtueel platform gelanceerd voor wereldwijde evenementen. Dit innovatieve platform helpt organisaties binnen en buiten de eventbranche in hun transitie van traditionele evenementen naar virtuele of hybride events.
Bekijk hieronder de MediaTalk waarin Mir Wermuth met Ralf van Vegten (NEP) en Remco Vroom (MediaMonks) spreekt over de interactieve bezoekerservaring.
In deze mediatalk staan de AI-fieldlabs centraal. We gaan in gesprek met experts van de verschillende fieldlabs en vragen hen waarom zij op deze specifieke thema’s samen willen werken met andere mediabedrijven, wat ze hopen te bereiken en wat tot nu toe de resultaten en grootste uitdagingen zijn.
Bekijk hieronder de MediaTalk van Muriël Serrurier Schepper met NPO, Hogeschool Utrecht, Beeld en Geluid en Regio Gooi en Vechtstreek over de resultaten van de AI-fieldlabs.
Tijdens deze MediaTalk bespreken we de Success Metrics for media. We zoomen in op het gebruik van Data Analytics en Dashboards op nieuwsredacties. Zij beschikken tegenwoordig over veel waardevolle data over het gebruik van hun content. Maar hoe gaan zij nu om met deze data?
Bekijk hieronder de MediaTalk van Bert Kok met Jaap van Zessen (AD Nieuwsmedia), Gerard de Kloet (NOS) en Rutger Verhoeven (Smartocto).
Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in een 24 uur durende hackathon. Ze gaan aan de slag voor NPO, VPRO en Beeld en Geluid, die een uitdagende case voor ze hebben klaarliggen: meedenken (en bouwen) aan de publieke omroep recommendation engine van de toekomst!