7 oktober 2021

Talkshow Responsible AI voor media

Tickets 0,- (Gratis)

Datum & tijd

Donderdag 7 oktober van 11.00 - 12.00 uur

Dit is een online event

Bekijk hier de livestream!

Artificiële Intelligentie (AI) speelt een steeds belangrijkere rol in mediaorganisaties. Bijvoorbeeld bij de automatische creatie, personalisatie, distributie en archivering van mediacontent. Dit gaat gepaard met vragen en bezorgdheid in de maatschappij en de mediasector zelf over verantwoord gebruik van AI. Zo zijn er zorgen over discriminatie van bepaalde groepen door bias in algoritmes en zorgen over toenemende polarisatie door de verspreiding van radicale content en desinformatie door algoritmes. Maar ook over schending van privacy bij een niet transparante omgang met data. Veel mediaorganisaties worstelen met de vraag hoe ze verantwoord met AI-toepassingen om moeten gaan.

In deze talkshow gaan we in gesprek over de vraag hoe AI op verantwoorde wijze ingezet kan worden in de media. Onze gasten zijn:

  • Sarah van der Land, Senior Digital Innovation Advisor, NPO
  • Daan Odijk, Data Science Manager, RTL
  • Stefan Leijnen, Lector Artificial Intelligence, Hogeschool Utrecht
  • Pascal Wiggers, Hoofddocent Responsible AI, Hogeschool van Amsterdam
  • Maaike Harbers, Lector Artificial Intelligence & Society, Hogeschool Rotterdam 

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Hoe zorgen we voor diversiteit in AI-gedreven aanbevelingen? Hoe kan spraakherkenning inclusief worden gemaakt zodat het voor iedereen werkt? Hoe kunnen mens en machine samenwerken om tot nieuwe, creatieve content te produceren?

Deze talkshow vormt de kick-off van het tweejarige onderzoeksproject DRAMA: Designing Responsible AI for Media Applications. DRAMA is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Beeld en Geluid, Media Perspectives, NPO, RTL en VPRO.

Praktische informatie

  • Deze talkshow is gratis
  • De link naar de livestream ontvang je na inschrijving

 

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door CLICKNL