2 juni 2014

ZZP-Inspiratiekamer

Datum & tijd

2014-06-02 15:00:00

Als zelfstandig ondernemer wil je succesvol zijn. Vaak zijn er belemmeringen die je moet overwinnen. Door deze met zelfstandigen uit andere disciplines te delen, krijg je nieuwe inzichten en oplossingen. “De Inspiratiekamer”, opgericht door Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen, is een platform waar zelfstandigen uit verschillende vakgebieden elkaar helpen. Zo ga je met een frisse blik de toekomst tegemoet. 

Doel

De Inspiratiekamer wil de economie stimuleren door zelfstandigen kansen te laten zien. Kansen ontstaan door dingen anders te doen of door andere dingen te doen. Elke zelfstandige heeft soms behoefte aan een frisse kijk op de zaak. Dat biedt de Inspiratiekamer. Zelfstandigen uit de creatieve industrie, zogenaamde creators, kijken vaak met een andere blik tegen dingen aan. Door krachten te bundelen ontstaan nieuwe inzichten en kansen. 

Zo werkt de Inspiratiekamer

In de Inspiratiekamer komen zelfstandigen en creators uit de regio Hilversum en Vechtstreek bij elkaar. Drie zelfstandigen krijgen het podium om hun belemmering te presenteren. Vervolgens wordt in break-out sessies elke belemmering uitvoerig besproken. De creators gebruiken hun kennis, ervaring, denkkracht en creativiteit om een positief antwoord op de belemmering te geven. De drie zelfstandigen kunnen hierbij rekenen op kritische vragen, waardevolle feedback, fantastische tips en nuttige contacten. Na de sessies presenteren de drie zelfstandigen de bedachte oplossing(en) aan de zaal. Wie de aanwezigen het meest weet te enthousiasmeren voor de gekozen oplossing krijgt een stimuleringsprijs voor het daadwerkelijk realiseren van het plan.
 

Wie zitten er in de Inspiratiekamer?

De creators van de Inspiratiekamer komen uit de creatieve industrie van Hilversum en omgeving. Tijdens elke sessie bundelt een groep van deze creatieve talenten hun krachten om zelfstandigen te helpen met hun belemmering. De creatieve industrie omvat de sectoren design, media en entertainment, mode, gaming en architectuur. Zij kennen de branche van de zelfstandigen met zijn belemmering over het algemeen niet. In één sessie wordt de belemmering compleet binnenstebuiten gekeerd. Hun denkkracht geeft nieuwe inzichten, waar de zelfstandigen zelf vol goede moed mee verder kan.

Programma: De ZZP Inspiratiekamer
Datum:  Maandag 2 juni 2014
Locatie: Rabobank Adviescentrum Thebe 22 te Hilversum

17.00 uur Inloop en Ontvangst
17.30 uur Warming-up Buffet
18.00 uur Welkom door Huub Nijhuis (Rabobank Hilversum Vecht en Plassen)
18.05 uur Introductie door Ton Verlind (dagvoorzitter)
18.20 uur ZZP: een hele onderneming
19.15 uur Pauze
19.45 uur Break-out sessies
20.45 uur Plenaire presentatie oplossingen break-out sessies
21.15 uur Samenvatting

21.30 uur Netwerkmogelijkheid
22.00 uur Einde bijeenkomst

Meedoen?

Creators kunnen zich aanmelden via bedrijven@hvp.rabobank.nl met opgave van naam, adres, pc, woonplaats, mobiele telefoonnummer en vermelding van “creator”.