16 oktober 2014

Young Creators Hackathon

Datum & tijd

2014-10-16 22:00:00

Een bijzonder evenement vindt op 17 oktober plaats op het Media Park! 100 talentvolle jongeren gaan in een TV Studio de strijd aan om binnen 24 ononderbroken uren de beste ‘hacks’ te bouwen. De uitdaging: Goede apps en tools waarmee hun vrienden ook kunnen leren coden. Dit alles onder supervisie van Vice-President van de Europese Commissie Neelie Kroes. Deze hackathon vindt plaats als afsluiting van Codeweek, een initiatief vanuit Europa om meer mensen te leren programmeren. Onder meer Beeld en Geluid en Media Park zijn betrokken bij dit bijzondere event.

De Hackathon

De Hackathon is het belangrijkste onderdeel van Codeweek in Nederland. Deelnemers krijgen 24 uur lang om hun apps, websites of andere tools te maken in teams van 3-6 personen. Het thema „Teaching friends how to code” staat daarin centraal. Het programma begint in het museum van Beeld en Geluid, waar eerst wordt terugeblikt op de activiteiten van Codeweek. Daar zal Neelie Kroes het startsignaal geven waarna de teams aan de slag gaan. Na de 24 uur presenteren de deelnemers hun app aan een vakkundige jury, die drie winnaars kiest. Er zijn experts aanwezig die teams mentoren. Hier vind je een impresse van een eerdere hackathon die is georganiseerd in mei. In oktober is dus het Media Park het toneel van een Hackathon met 100 deelnemers tussen de 14-25 jaar.

Codeweek

We zijn omgeven door technologie. Allerlei apps en tools maken het leven makkelijker. Bij Codeweek staat “Learning to Code” centraal. Een week lang wordt er aandacht gevraagd voor hoe deze apps en tools worden gemaakt. Wie kan coden kan zijn dromen en ideeën daadwerkelijk gaan bouwen! Tijdens Codeweek zijn er honderden events door heel Europa om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met coden, wat zorgt voor veel aandacht in de pers. De werkeloosheid onder jongeren is groter dan ooit, terwijl bedrijven in de IT-sector staan te springen om werknemers. Dat is waarom dit thema belangrijker is dan ooit.


Young Creators

De jonge hackers (ontwikkelaars en designers) komen uit de community van Young Creators. Deze community bestaat uit meer dan 3,000 ambitieuze & talentvolle jongeren. Dat verschilt tussen jongeren van 10 die net websites bouwen, tot mensen van 25 met miljoenen funding voor hun startup. Young Creators organiseert elke 2 maanden events voor deze helden van de toekomst. Op youngcreators.co is de community actief en laten de Young Creators zien wat ze allemaal aan het bouwen zijn en geven elkaar hulp en feedback.