19 februari 2008

Workshop ‘User Generated Content’ in Haarlem

Datum & tijd

2008-02-19 14:30:00

Op dinsdag 19 februari van 14:30 tot 17:30 uur organiseren iMMovator, GNR8 en Syntens de workshop over het veelbesproken onderwerp 'User Generated Content' oftewel UGC. Je hoort er veel over, maar wat is het, hoe maak je het en wat kun je er mee? De workshop is bestemd voor ondernemers in de creatieve industrie uit de regio Haarlem.


User•Generated•Content (de ~ (m.)):
Een inhoudelijke bijdrage (vaak in de vorm van tekst, beeld of geluid)van een niet-professionele gebruiker aan een medium.

Is het een modewoord en al bijna over het hoogtepunt heen of rukt het steeds verder op? UGC is natuurlijk niet nieuw. Het aloude “de leukste thuis” is een goed voorbeeld UGC in zijn puurste vorm! Echter tegenwoordig zijn de blogs, podcasts, social network pagina’s en wiki’s niet meer te tellen. Met behulp van bijvoorbeeld een camera en een internetverbinding heeft in principe iedereen de mogelijkheid om content te maken en online te zetten. Wat betekent dit voor de traditionele contentmakers, de professionals in de media industrie? Een bedreiging of biedt het juist nieuwe kansen?

Wij praten u deze middag bij over de mogelijkheden van Netvibes, Ning, Slideshare, Mogulus, Operator 11, Mindmeister en nog veel meer zodat u weer even up to date bent. Remco de Graaf van Zoom.nl (uitgever IDG ) en Leonieke Verhoog van de VPRO geven een kijkje in de keuken hoe zij UGC bedrijfsmatig inzetten.

Voordat u volledig geïnspireerd thuis direct aan de slag gaat, drinken we na afloop nog iets. De netwerkers onder ons kunnen na 18.00 uur gewoon blijven voor de Netwerk023 borrel met als toepasselijk thema 'Social networks'.

De workshop is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je hier snel aan. Behoort u nog niet tot de 320 leden van het Netwerk023, ga dan naar www.netwerk023.nl en regel dit! Wij hopen u 19 februari a.s. te mogen begroeten bij de Lichtfabriek te Haarlem. De routebeschrijving is te vinden op www.lichtfabriek.nl