11 oktober 2010

Workshop: Online zakendoen in vogelvlucht, Juridische kwesties en merkenrecht

Datum & tijd

2010-10-11 16:00:00
Op maandagmiddag 11 oktober organiseert iMMovator een workshop over diverse juridische zaken waar u als ondernemer tegenaan kunt lopen bij uw online business. Neem bijvoorbeeld het omgaan met privacy, of het sturen van nieuwsbrieven volgens de anti-spam wetgeving. Maar ook bescherming van het merk en de implicaties voor social media komen aan bod.

Bij online ondernemen komen een heleboel jurdische kwesties om de hoek kijken. Wat mag er wel en niet in het kader van de nieuwe spam wetgeving? En wat zijn de implicaties voor social media? Waar moeten goede algemene voorwaarden op een website aan voldoen? En hoe zit het met de aansprakelijkheid bij user generated content?

Daarnaast is ook merkenrecht een belangrijk issue bij online ondernemen. Als ondernemer wil je jouw merk besschermen, ook online. Wat betekent dit voor merknaam keuze? En hoe zit het met domein namen? Wat houdt dit in voor het gebruik van merken in social media en online advertising?

Op 11 oktober worden deze en meer vragen beantwoord in een interactieve workshop die wordt gegeven door Meinske van Heerwaarden van Skoop Advocaten en Peter Keppels van B-Grip .

Dus bent u ondernemer, business developer, inkoper, alliance managers of andere professional die te maken heeeft met online business in de rol van supplier, enabler, en/of reseller? Schrijf u nu in voor deze parktische hands-on workshop, essentieel voor online en media professionals.

Voorlopig programma:

15 uur: Inloop

15.30 uur: Start programma, met onder andere de volgende onderwerpen:

  • E- en i- contracten (hoe komt overeenkomst tot stand, rol algemene voorwaarden op website, acceptatie door eindgebruiker etc.)
  • Privacyaspecten (onder andere in social media, rol privacy statements, wat mag worden gedaan met persoonsgegevens)
  • Spam/ongevraagd toesturen van elektronische communicatie
  • Aansprakelijkheid hosting provider voor “user generated content”
  • Bescherming merkidentiteit online, waaronder merknaam keuze, bescherming merk, domeinnamen versus merken
  • Het gebruik van merken in social media en online advertising (o.a. adwords)
17.30 uur: Borrel

18u30 uur: Einde

Inschrijven
De locatie van deze workshop is de Media academie, Villa Heideheuvel, Media park Hilversum. De kosten voor deze workshop zijn € 50 (excl BTW) per deelnemer. Leden van iMMovator kunnen zich direct hieronder inschrijven.

Deze workshop wordt mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie en in samenwerking met Syntens uitgevoerd.