16 april 2014

Workshop Internet of Things – Kamer van Koophandel

Tickets €50,-

Datum & tijd

2014-04-16 12:30:00

Kamer van Koophandel

Businesskansen voor het MKB in een connected wereld

Het ‘Internet of Things’ is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en de mens uit te wisselen. De sensoren in deze ‘dingen’ werken als zintuigen, die data genereren over hun toestand en de wereld om hun heen. Deze data creëren interessante mogelijkheden voor verbeterde of nieuwe productfuncties, additionele diensten en nieuwe business modellen. Over dit onderwerp organiseert Kamer van Koophandel woensdag 16 maart een workshop. Deze workshop bestaat uit een uitgebreide introductie over de visie ‘Internet of Things’ en de business kansen die het het mkb biedt. Met andere MKB ondernemers leer je in deelgroepen hoe je deze ontwikkeling kunt toepassen in je bedrijf. 

Technologisch is er steeds meer mogelijk. Bijna overal is er connectiviteit en clouddiensten maken robuuste dataopslag en rekenkracht toegankelijker. Ontwikkelingen op het gebied van batterij- en sensortechnologie gaan enorm snel en worden bovendien steeds goedkoper. Het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve ‘smart’ en ‘connected’ business concepten die écht waarde toevoegen, is echter complex. Nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe kennis uit verschillende disciplines is nodig. En wellicht het belangrijkste: het vereist een nieuwe manier van kijken naar je eigen business, waarbij het genereren van nieuwe, waardevolle data centraal staat. Met het verkrijgen van data over bijvoorbeeld het gedrag van je klant kun je je klant nóg beter bedienen en zelf latente behoeften achterhalen. Zo kan het ook waardevolle input zijn voor volgende product- en/of dienstontwikkelingen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor je bedrijf en welke concrete kansen biedt het? In deze workshop ontdekt je hierover meer.

Programma

14.00 Inloop
14:30 Introductie over ‘Internet of Things’ (IoT) – Joris Castermans, adviseur Kamer van Koophandel
15:45 Pauze
16.15 Aan de slag met IoT
17.00 Plenaire terugkoppeling en aanbod vervolg
17.30 Afsluiting met borrel

Datum: 16 april 2014
Tijd: 14.30-17.00 uur
Locatie: Kamer van Koophandel, de Ruyterkade 5, Amsterdam
Kosten: €50,-


Aanmelden

Wil je deze workshop niet missen? Meld je dan hier aan! 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ton Geuzenzam (ton.geuzendam@kvk.nl, 06-52505960) of Joris Castermans (joris.castermans@kvk.nl, 06-51234840)