26 augustus 2010

Workshop Internationaal ondernemen

Datum & tijd

2010-08-26 16:00:00

Op donderdag 26 augustus organiseert iMMovator samen met NL EVD Internationaal, de Kamer van Koophandel en Syntens een bijeenkomst over internationaal ondernemen. Waarom internationaal zaken doen? Hoe gaat marktselectie? Wat voor distributiemodellen zijn er? Hoe gaat men om met cultuurverschillen? En wat is het nut van deelname aan handelsmissies?

In september is er de IBC , Picnic , en een handelsmissie naar London vanuit Dutch Media Hub . Een goed moment om aan het eind van augustus stil te staan bij internationaal ondernemen. Welke overwegingen spelen daarbij een rol? Wie kan mij helpen bij mijn acties? Tijdens de workshop proberen we antwoord te geven op de bovenstaande vragen. Bovendien zullen ervaren ondernemers vertellen over hun eigen ervaringen bij internationaal ondernemen.

Programma

15u Inloop

15u15 Start

  • Nasrat Popal en Marco de Jong (NL EVD Internationaal) geven een introductie over starten met internationaal zaken doen en hoe NL EVD Internationaal daarbij kan helpen.
  • Hans de Jong (KvK Gooi-, Eem- en Flevoland) over het nut van handelsmissies, Prepare2start als steun in de rug voor ondernemers en de ondersteuning van de KvK.
  • George Freriks (iMMovator) over de Dutch Media Hub, een project dat Nederland als ‘Mediahub’ internationaal op de kaart wil zetten en waar internationaal zaken doen uitgangspunt zijn.
  • Justus Verkerk (FCCE), een bedrijf dat wereldwijd film content, formats en programma’s op verkoopt en distribueert. FCCE heeft kantoor in Amsterdam en Singapore maar werkt ook met agenten. Justus zal vertellen over zijn ervaringen, misverstanden, culturele verschillen en hoe een internationale markt te veroveren.
  • Een tweede ondernemer (wordt binnenkort bekend gemaakt) zal zijn/haar ervaringen delen.
  • Afsluitende discussie over vragen/stellingen en de mogelijkheid je eigen case te bespreken met de KvK, AgentschapNL, FCCE, iMMovator en Syntens.


17u30 borrel en mogelijkheid tot netwerken

18u30 einde

Na deze borrel is het overigens mogelijk om aan te sluiten bij een andere netwerkbijeenkomst op het mediapark van Plia2 .

Inschrijven
Organisaties die internationale ambities hebben of bezig zijn deze vorm te geven kunnen zich hieronder inschrijven. De kosten voor inschrijving zijn € 50,00 (u krijgt van ons een factuur toegestuurd). In de workshop is plaats voor ongeveer 25 deelnemers. De deelnemers worden gevraagd van te voren actuele vragen/knelpunten aan te leveren. Deze kunnen ingepast worden door één van de sprekers.

De locatie van deze Masterclass is de Media Academie, Villa Heideheuvel op het Mediapark. De Media Academie heeft eigen parkeerruimte. Bekijk hier de routebeschrijving .