30 mei 2007

Workshop: Innoveren kun je leren

Datum & tijd

2007-05-30 14:30:00

Op woensdag 30 mei van 13.30 tot 18.00 uur organiseren de stichting iMMovator Cross Media Network en het Leerbedrijf MP4.5 voor de tweede keer de innovatie workshop "Innoveren kun je leren". Dit maal zal de workshop onder leiding staan van innovatie expert Jake Blok van I have a wish BV ; een lanceerplatform voor innovatieve projecten, van exploratie tot exploitatie. Deze workshop wordt u geheel gratis aangeboden, wel verwachten wij een actieve deelname tijdens de workshop. Er zijn echter maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reageer daarom snel <<aanmelden>> .

ICT en nieuwe media biedt bedrijven de mogelijkheid om nieuwe innovatieve diensten aan te bieden. Het is voor bedrijven echter steeds moeilijker om geheel zelfstandig een dienst te realiseren. Eén bedrijf heeft vaak niet alle benodigde technologische kennis, resources, of controle over de infrastructuur in huis. Dat noodzaakt tot samenwerking met andere partijen. De centrale vraag daarbij is: hoe ontwikkel je een businessmodel voor een dergelijke bedrijfsoverschrijdende onderneming. En wat is een succesvol businessmodel? Hoe kun je vooraf bepalen of een businessmodel kans van slagen heeft?
Tijdens de workshop "Innoveren kun je leren" zal Jake Blok zijn visie geven op innovatie en zal hij daarbij ingaan op diverse praktijk voorbeelden. Vervolgens zal dr. Henny de Vos van het Telematica instituut uitleg geven over het door hen ontwikkelde Business4U model . Studenten van het Leerbedrijf MP4.5 zullen presentaties geven van de door hun uitgevoerde innovatieprojecten waarna de projecten beoordeeld zullen worden aan de hand van het concept, technologische architectuur, organisatie en financiële aspecten. De workshop zal eindigen met een plenaire discussie over innovaties en cross media. Na afloop van de workshop is er aansluitend de MidSummerBorrel van iMMovator en de Leerbedrijven MP45 en GNR8.

Voorlopig programma: "Innoveren kun je leren"
13.30 Ontvangst
14.00 Henny de Vos - Telematica instituut - innovatie in theorie
15.00 Jake Blok - I have a wish bv. - praktijk en innovatie
16.00 Pauze
16.15 Projectpresentaties door studenten van het iMMovator Leerbedrijf MP4.5. Hierbij zullen ze in moeten gaan op het innovatieve karakter van hun project, de techniek, de markt en de mogelijkheden naar de toekomst.
17.00 Terugkoppeling op de projecten en plenaire discussie met studenten, ondernemers en de experts over innovaties en cross media.
17.30 MidSummerBorrel , iMMovator en Leerbedrijven MP45 en GNR8.

Zoals gezegd is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reageer daarom snel. Aanmelden kan bij Michiel Stevens (michiel.stevens@immovator.nl).