6 september 2010

Dutch Media Hub op economische missie naar London

Datum & tijd

2010-09-06 10:00:00

Van 6 tot en met 8 september bezoekt een delegatie van bedrijven uit het project de Dutch Media Hub het Verenigd Koninkrijk voor een economische missie. Tijdens dit driedaagse bezoek worden media bedrijven in London en Manchester bezocht om hen te informeren over Dutch Media Hub en haar deelnemers. Daarnaast wordt er gekeken wat de Nederlandse industrie kan leren van de Britse op het gebied van file based uitwisseling van bestanden.

De economische missie naar Groot-Brittanië heeft drie doelen:

  • Major content companies informeren over de Dutch Media Hub. In april zijn de majors in Los Angeles bezocht, nu zijn ook de media bedrijven in London en Manchester aan de beurt
  • Meer te weten komen over de samenwerking tussen Britse media bedrijven. Hoe gaan zij om met file based uitwisseling van bestanden tussen bedrijven? Hoe zit het met de opslag van bestanden? Zijn er andere interessante technologische ontwikkelingen?
  • De Dutch Media Hub partners kennis laten maken met de decision makers van de Olympische Spelen 2012 .

Programma
Op maandag 6 september reist de delegatie af naar London waar op maandag en dinsdag bedrijven uit de omgeving worden bezocht. Er worden met verschillende media bedrijven afspraken gepland, waaronder met Universal, BBC, Sony en BT. Dinsdagavond wordt er op de Nederlandse Ambassade in London een borrel georganiseerd. Op woensdag 8 september reist de groep per train naar Manchester om daar Manchester Media City (in opbouw) te bezoeken. Aan het einde van de dag vliegt het gezelschap terug naar Nederland.

Indien u meer informatie wilt over de economische missie, neemt u dan contact op met events@dutchmediahub.com.