Gen Z: Breaking the news?
17 april 2023

Cross Media Café – Gen Z: Breaking the news?

Tickets 0,- (Gratis)

Datum & tijd

Maandag 17 april, 15.00 - 17.00 uur

Op maandag 17 april van 15.00 – 17.00 uur organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw Cross Media Café. Dit keer gaan we het hebben over Gen Z: Breaking the news?

Gen Z vormt de voorhoede als het gaat om de blijvende verschuiving in media- en nieuwsconsumptie. De telefoon, social media en push notificaties staan bij hen centraal in het mediagebruik. Maar toch ervaren veel mediabedrijven problemen bij het bereiken van deze jongere doelgroep. Wat willen jongeren precies weten van het nieuws? Waar vinden ze het nieuws? En hoe bereiken nieuwsorganisaties de jongere doelgroep?

In dit Cross Media Café kijken we samen met nieuwspioniers naar verschillende manieren om jongeren te betrekken en interesseren in het nieuws, en wat dit betekent voor de toekomst.

Vanaf heden zijn de Cross Media Café’s van 15.00 – 17.00 uur en enkel fysiek bij te wonen. We zullen dus niet meer gebruikmaken van een livestream. Wel nemen we de bijeenkomsten op en delen wij deze opnames achteraf.

Sprekers

  • Sophie Duvekot is Junior Onderzoeker bij het Journalismlab van de HU, dat voor #UseTheNews de literatuurstudie Jongeren en Nieuws heeft uitgevoerd. Zij komt vertellen over de bevindingen. Wat weten we over Gen Z en nieuws?
  • Gerson Veenstra, Eindredacteur EenVandaag. EenVandaag heeft een nieuw interactieteam dat experimenteert met allerlei interactie-mogelijkheden rond het nieuws en een directe relatie met het publiek ontwikkelt. Journalistieke webcare, audience centered journalism, of gewoon: interactie als kernkwaliteit.
  • Maya-Nora Saaid is TikTok-journalist voor Middle East Eye. Zij heeft heel veel ervaring opgedaan in het inzetten van TikTok om jongeren bij het nieuws te betrekken. Hoe doet Maya-Nora dat en wat is haar ervaring met Gen Z?
  • Gonnie Spijkstra, Plaatsvervangend chef NOS op 3 en NOS stories onderzoekt met haar team verschillende platforms om een jong publiek te bereiken. Sinds kort is NOS actief op gamersplatform Twitch, met een wekelijkse uitzending, die soms wel ruim twee uur kan duren. Wat gebeurt daar?
  • Danique Hoekstra is Content Creator bij de Leeuwarder Courant voor het jongerenplatform LC Now – wat zijn de ervaringen tot nu toe?

De bijeenkomst duurt van 15.00 – 17.00 uur. Er is geen pauze tussendoor. Vanaf 17.00 uur is een gezellige netwerkborrel!

Heb je tips of vragen over het Cross Media Café – Gen Z: Breaking the news? Of heb je een vraag voor een van de sprekers? Mail dan naar communicatie@mediaperspectives.nl


De Cross Media Café’s worden ongeveer zes keer per jaar georganiseerd door Media Perspectives en Beeld & Geluid. Benieuwd naar onze voorgaande edities? Bekijk hier het overzicht.