10 juni 2014

Workshop: Financieel inzicht voor goed ondernemerschap

Datum & tijd

2014-06-10 12:00:00

Villa Heideheuvel, Media Park Hilversum


Natuurlijk realiseer je je dat financieel inzicht noodzakelijk is om de organisatie waar je werkt, goed te sturen. Maar of je nu zelfstandige bent, net een startup bent begonnen, een flinke BV met personeel hebt, of in de OR zit van een groot mediabedrijf: Elk jaar is het weer een grote klus om niet alleen de cijfers uit de jaarrekening goed te interpreteren, maar er ook echt je voordeel mee te doen. Kom naar de workshop 'Financieel inzicht voor goed ondernemerschap' en laat je informeren over jaarrekeningen en verschillende begrotingen.

De jaarrekening geeft je uiteraard inzicht hoe je er het afgelopen jaar voor stond, maar het is vaak lastig om deze gegevens ook te gebruiken om je toekomst beter te plannen. Want wat is eigenlijk een financieel plan, en wanneer is het super handig om een liquiditeitsbegroting of investeringsbegroting op te stellen?

Of nog zo eentje die elke startup wel herkent: wanneer ben je eigenlijk interessant voor investeerders? Is dat geweldige idee voor die health-game of een second screenapplicatie genoeg, of laten banken en seed capital-fondsen de financiele gezondheid van je bedrijf ook heel zwaar meewegen?

Moet je je jaarrekening 2013 nog laten opstellen, of heb je ‘m al ontvangen van je accountant (en snel in een diepe lade weggestopt), dan is deze workshop een mooie gelegenheid om daar meer uit te halen, en te gebruiken als kompas voor alle nieuwe plannen die je graag wil realiseren.

De workshop wordt geleid door Pieta Stam, adviseur ondernemersondersteuning bij de Kamer van Koophandel.

Wat kun je verwachten van de workshop?

  • Inzicht in de opbouw van de balans en verlies- en winstrekening
  • Inzicht in de opbouw van de investerings- en exploitatiebegroting
  • Een eerste opzet van je eigen investerings- en exploitatiebegroting
  • Korte uitleg over financieringsmogelijkheden

Waarom je dit niet mag missen

  • je krijgt een beter inzicht in je jaarcijfers
  • je bent een betere gesprekspartner van je accountant
  • je bent beter voorbereid op een financieringsgesprek met externe financiers