16 september 2015

Holland WebWeek Groningen

Datum & tijd

2015-09-16 06:00:00

Groningen

Holland WebWeek is vierdaags ICT-festival in Groningen met sprekers, workshops, The Battle of The Schools, startups, honderd meiden die leren programmeren, drones en nog veel meer. Op donderdag 17 en vrijdag 18 september is het conferentiedeel van Holland WebWeek Groningen. In de hoofdtent en zalen rond en aan het Boterdiep komen de thema’s Agri, Education, Research, Commerce, Security, Culture en Health aan bod.

Met bijdragen van:

  • Daan Roosegaarde: deze kunstenaar maakt inmiddels furore over de gehele wereld. Van zelfoplichtend fietspad tot sensorfashion, van Amsterdam Centraal tot Groningen, het komt voorbij.
  • Vincent Events: de Trendwatcher en video blogger van Nederland presenteert in sneltreinvaart de nieuwste facts en gadgets.
  • Ronald Prins: Cryptograaf, hacker, directeur en mede-oprichter van Fox-IT, het grootste internetbeveiligingsbedrijf van Europa. Ronald Prins staat dan ook wel bekend als ‘de machtigste nerd van Nederland’.
  • Pedro de Bruyckere: Zijn lezingen zijn een feest. Vol humor en nuances komen de belangrijkste ICT-ontwikkelingen binnen het onderwijs en de jongerencultuur aan bod.
  • Gert Franke: Als je het hebt over Big Data visualisatie dan kun je niet om Clever°Franke heen. Al jaren verkennen zij de creatieve wegen van deze bijzondere vorm van visualisatie. Prijs na prijs en een heerlijke portfolio.
  • Evelien Bouwman: In sneltreinvaart presenteren Evelien Bouma en haar team de nieuwste ICT/Online tools. Wordt het een ‘go’ of wordt het een ‘no’. Geef je mening en doe een voorspelling.

SMC050 en Holland WebWeek Groningen presenteren op donderdagavond in de grote tent van het festival acht fantastische startups aan publiek en vakjury. Zij zijn geselecteerd uit de vele aanmeldingen en verdienen alle acht een groot podium.
Tijdens de finale kan ook het publiek interactief stemmen op de favorieten!

Op zaterdag gaan ICT/Online/Game bedrijven en -opleidingen zich aan het publiek presenteren. In één dag leren 100 meiden programmeren. Druk wordt het bij de finale van ‘The Battle of the Schools’. De finalisten van Startup050 treden nog een keer op en de ‘Gamehal van het Noorden’ wordt geïntroduceerd. Er gebeurt zo veel rond de grote tent van Holland WebWeek Groningen!

Je kunt tot 15 augustus kaarten bestellen voor de speciale Early Bird prijs. Meer informatie over Holland WebWeek vind je hier.