2 november 2023

MediaWatch Podcast: Daan Odijk (RTL)

Datum & tijd

Donderdag 2 november, 16.00 - 17.00 uur

Op donderdag 2 november is er weer een aflevering van de MediaWatch podcast (voorheen MediaMatters radioshow) op New Business Radio. Bert Kok gaat met gevestigd namen en nieuwkomers in gesprek over innovatie in de mediasector en ontwikkelingen op het Media Park in Hilversum.

Dit keer praat Bert met Daan Odijk, die net is benoemd tot hoofd Data & AI bij RTL Nederland. Hij leidt daar vier teams van in totaal 40 data scientists, analisten en ontwikkelaars. Dat zijn twee analytics-teams, business intelligence & data engineering en data science & AI.

RTL begon al zeven jaar geleden met een data science team en loopt als mediabedrijf voorop in het gebruik van data en AI. Bert Kok wil van Daan onder weten hoe RTL data en AI inzet. Hoe werken zijn teams samen met creatieven en redacties? Hoe kijkt Daan verder aan tegen de stormachtige ontwikkelingen in AI op dit moment?

MediaWatch is iedere eerste donderdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur live te beluisteren op New Business Radio. De uitzending is daarna beschikbaar als podcast op Spotify, Apple Podcasts en SoundCloud. Lees hier meer over de MediaWatch Podcasts.