16 oktober 2007

Workshop Casual gaming

Datum & tijd

2007-10-16 15:00:00

Op dinsdag 16 oktober van 14.00 tot 18.00 uur organiseert stichting iMMovator Cross Media Network en GNR8 – student-generated media - de workshop "Casual Gaming".


Deze workshop wordt gratis aangeboden aan mensen die werkzaam zijn in de creatieve industrie in Haarlem (regio 023). Het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer daarom snel en meldt u hier aan voor de workshop.

De Wii breekt verkooprecords en de groep mainstream gamers wordt groter en groter. Ubisoft voorspelt voor de komende jaren een groei van 50% van de totale gamemarkt als gevolg van de opkomst van ‘games for everyone’. De term casual game wordt gebruikt voor een categorie games gericht op een massa publiek. Deze spellen zijn gemakkelijk te leren spelen en worden vaak gebruikt als leuk tijdverdrijf. In Nederland heeft Zylom veel succes met  de online casual games, maar er zijn meer partijen met mooie varianten.

Deze workshop biedt u de gelegenheid om meer te weten te komen over deze tak van sport van de game industrie. Verschillende ondernemers vertellen over hun activiteiten en geven aan welke (commerciële) mogelijkheden er zijn variërend van innovatief entertainmentproduct tot marketingcommunicatiemiddel.

iMMovator en GNR8 willen studenten en ondernemers uit Haarlem uitnodigen om op 16 oktober naar de Lichtfabriek in Haarlem te komen. Bovendien kunnen bezoekers van de workshop na aanmelding de eerste Netwerk023 borrel vanaf 18.00 uur bijwonen. U kunt zich aanmelden voor de Netwerk023 borrel via de Netwerk023 website.

Netwerk023 is een nieuw Haarlems netwerk voor bedrijven in de media, reclame en internet. De initiatiefnemers (waaronder GNR8) zien een sterke toename van het aantal bedrijven en studenten in de reclame, media en internet industrie in de regio. Toch is er nog geen platform voor deze bedrijven om bij elkaar te komen en inspiratie op te doen, jonge talenten te vinden of business te genereren. Bovendien mag Haarlem best eens op de kaart gezet worden, vinden wij.

Dus u mag niet ontbreken als u wat doet in de industrie of als u er meer van wilt weten!