2 september 2017

Maker Faire Eindhoven

Tickets €5,- t/m €20,-

Datum & tijd

2017-09-02 07:00:00

Klokgebouw op Strijp-S

Op 2 en 3 september 2017 presenteert de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw op Strijp-S maar liefst 200 creatievelingen, uitvinders, designers, kunstenaars, hackers, software-ontwikkelaars, game-designers, modeontwerpers, fotografen, professionals, hobbyisten en alles ertussenin. Wat zij gemeen hebben is de voorliefde voor innovatie en vindingrijkheid. Op de Eindhoven Maker Faire showcasen zij hun creaties, delen zij hun ideeën en brengen ze hun onstuitbare enthousiasme over op het publiek!

Maak kennis met de robots en drones, speel virtual reality games, doe mee met tientallen workshops of lezingen en bekijk alle wearables, design, kunst en zie wat de nieuwste 3D printers voor je in petto hebben. Experimenteer en beleef plezier aan de nieuwste technische innovaties!

Wat is Maker Faire?

De Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement. Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech-enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Maker Faire om te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren.

Een korte geschiedenis

De lancering van de Maker Faire in de Bay Area in 2006 toonde de populariteit van het maken en interesse onder de groepen ambitieuze makers om deel te nemen aan hands-on activiteiten en nieuwe vaardigheden te leren tijdens het evenement. Een record van 215.000 mensen namen deel aan de twee Maker Faires in de Bay Area en New York in 2014. Een gezinsvriendelijk evenement, waar 50% van de bezoekers tijdens het evenement aanwezig was met kinderen.

Maker Faire is voornamelijk gericht op de toekomst, de presentatie van makers die nieuwe vormen verkennen met nieuwe technologieën. Maar het is niet alleen voor de makers op technisch gebied; Maker Faire is voorzien van projecten en experimenten vanuit het gehele spectrum van wetenschap, techniek, kunst, performance en ambacht.

Maker Faire is een bijeenkomst van fascinerende, nieuwsgierige mensen die leren genieten en die houden van het delen van wat ze kunnen doen. Het is een plek voor makers om voorbeelden van hun werk te laten zien en interactie aan te gaan met het publiek. Vele makers zeggen dat ze geen andere plek kennen om te delen wat ze doen. DIY (Do-It-Yourself) is vaak onzichtbaar in onze gemeenschap, deze vindt vaak plaats in winkels, garages en op keukentafels. Het staat meestal niet in de schijnwerpers van de traditionele kunst of (wetenschappelijke) evenementen. Maker Faire maakt deze projecten zichtbaar en laat ideeën zien die we niet elke dag tegenkomen.

Maker Faire wordt aangeboden door Maker Media. Maker Media publiceert Make:magazine, produceert Maker Faire, en biedt een doe-het-zelf tools, electronica, kits en boeken via de online en pop-up maker Shed winkels.

Call for Makers

Makers kunnen zich vanaf nu aanmelden om hun project te laten zien op dit internationale podium. Aanmelden is mogelijk via www.eindhovenmakerfaire.nl tot en met 30 juni 2017.

Tickets

Tickets zijn vanaf nu op www.eindhovenmakerfaire.nl verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief: Kinderen tot 6 jaar: gratis entree / Jeugd 6 t/m 17 jaar: €5,00 / Volwassenen: €10,00 / Familietickets: €20,00. Wil je op de hoogte blijven? Zet jezelf dan op aanwezig voor het Facebook event!