16 november 2011

KvK event: zaken doen met India

Datum & tijd

2011-11-16 16:00:00

De ondernemer die overweegt zaken te doen met Azië, denkt vaak al snel aan China als meest voor de hand liggende partner. Op zich niet onlogisch, maar Azië kent ook nog andere interessante landen, zoals India. De Kamer van Koophandel organiseert daarom, in samenwerking met het Europe–India Institute in Breukelen, op 16 november een voorlichtingsbijeenkomst over India als toekomstige zakenpartner voor Nederlandse bedrijven.

Wist u dat India;

  • een zeer snelle ontwikkeling en een potentiële marktomvang heeft van circa 1,1 miljard inwoners.
  • een indrukwekkende economische groei heeft; bijna 10% in het laatste decennium.
  • een jonge, goed opgeleide, Engelssprekende beroepsbevolking met relatief lage arbeidskosten heeft.
  • een in hoog tempo groeiend aantal consumenten met een snel stijgende koopkracht.


De kansen liggen met name in agro, automotive industrie, creatieve industrie, ICT, gaming sector, machinebouw, scheepsbouw, foodprocessing, gezondheidszorg, life science, infrastructuur, duurzaamheid en financiële dienstverlening.

Al met al reden voor de Kamers van Koophandel van Midden-Nederland en Gooi-, Eem- en Flevoland, een voorlichtingsbijeenkomst te houden over India als mogelijke toekomstige zakenpartner voor Nederlandse bedrijven. Tijdens de bijeenkomst wordt praktische informatie over India gegeven, komen praktijkvoorbeelden van ondernemers aan bod en is er veel netwerkgelegenheid (waaronder 1 op 1 gesprekken).

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 16 november 2011 van 16.00 tot 20.00 uur bij Business University Nyenrode in Breukelen. De deelnamekosten bedragen 100 euro per persoon.

Is India wellicht een interessante markt voor u? Is uw sector niet specifiek genoemd? De KvK raadt u aan om dan toch te komen! India biedt talloze mogelijkheden. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden kan via de website van de Kamer van Koophandel.