11 december 2007

Workshop ‘Alternatieve financiering in de creatieve industrie’

Datum & tijd

2007-12-11 14:00:00

Kansen, als je de weg weet…!

Op dinsdag 11 december van 14.00 tot 17.00 uur organiseren Syntens, iMMovator en GNR8 de workshop 'Alternatieve financiering in de creatieve industrie'. Deze workshop is bestemd voor ondernemers in de creatieve industrie uit de regio Haarlem.

Wanneer u als creatief ondernemer nu wilt starten of nieuwe producten of diensten wilt vermarkten, vroeger of later komt vaak de geldvraag. U ziet kansen of hebt ideeën te over maar hoe kunnen de plannen gefinancierd worden? U kunt natuurlijk meedoen met Dragons’ Den om uw idee te pitchen of - minder spectaculair - aankloppen bij een reguliere geldverstrekker als een bank of een kredietinstelling voor een lening, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Voor de creatieve industrie bestaan inmiddels meerdere investeringsfondsen. Zij stellen kapitaal en kennis beschikbaar aan ondernemers in ruil voor aandelen in de onderneming. Een andere mogelijkheid vormen subsidies en financieringsregelingen. Misschien ziet u op tegen al het papierwerk of lijkt dit strijdig met het gevoel van het echte ondernemen... Toch kan dit wel degelijk een goede manier zijn om aan het benodigde kapitaal te komen. Gerenommeerde bedrijven als CCCP, Fabchannel en Stoneroos zijn u reeds voorgegaan en hebben aan hun bedrijf kunnen bouwen.

Dus kennis over regelingen en fondsen kan profijt opleveren. Als u een middag van uw tijd investeert, maken wij u wegwijs in de mogelijkheden door middel van een praktische uitleg waar u verder mee kunt. Voordat u vervolgens direct naar huis gaat en begint met het schrijven van een aanvraag, drinken we eerst samen nog even wat.


Aanmelden
Deze workshop wordt u gratis aangeboden, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer daarom snel. U kunt zich hier aanmelden.

Syntens, iMMovator en GNR8 hopen u 11 december a.s. te mogen begroeten bij de Lichtfabriek in Haarlem.Deze workshop is onderdeel van het Print2Pixel SIA RAAK Programma dat wordt uitgevoerd door stichting iMMovator Cross Media Network, Syntens, Hogeschool INHOLLAND en GNR8.