12 januari 2012

Vers voor de Pers: Ontmoetingsplek voor pers en uitgeverij

Datum & tijd

2012-01-12 11:00:00

Vers voor de Pers is elk jaar de beurs waar uitgeverijen hun nieuwe plannen presenteren aan de media. Wilt u producties gebaseerd op boeken maken, dan is Vers voor de Pers dé gelegenheid om contact te leggen met uitgeverijen. Als professional in de film- en tv-industrie bent u van harte welkom. Vers voor de Pers 2012 vindt plaats op donderdag 12 januari in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Zonder boek geen film
Daar lijkt het de laatste jaren steeds meer op: Nederlandse boeken worden vaker verfilmd. Van De Soldaat van Oranje  tot de net uitgebrachte Dolfje Weerwolfje. Oorlogswinter van Jan Terlouw, Tirza van Arnon Grunberg, De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst, Komt een vrouw bij de dokter van Kluun of Robert Vuijsjes Alleen maar nette mensen: het begint met het boek. En daar houdt het niet op. Vaak geeft de film de verkoop van het boek een flinke duw, zoals bijvoorbeeld bij Sonny Boy van Annejet van der Zijl.

Saskia Noort is toe aan haar derde boekverfilming. Na Terug naar de Kust en De Eetclub wordt nu ook haar nieuwste boek Koorts verfilmd. 50 jaar na verschijnen wordt Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert verfilmd. Op klaarlichte dag is het eerste boek van Simone van der Vlugt (NS Publieksprijswinnaar 2011) dat zij op het witte doek terug zal zien. Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Rendez-vous van Esther Verhoef verfilmd wordt.

Vers voor de Pers
De contacten tussen producent, rechtenmanager en uitgever vinden steeds vaker plaats op Vers voor de Pers. Vers voor de Pers is de ontmoetingplek waar pers en uitgever elkaar op een informele manier kunnen ontmoeten en informatie uitwisselen. Uitgevers presenteren hun nieuw te verschijnen titels en speerpunten van het fonds aan de media. In 2011 bezochten meer dan 400 mediavertegenwoordigers de beurs om kennis te nemen van trends en tips in uitgeversland.

Op Vers voor de Pers ontmoet u uitgevers, ontdekt u nieuwe potentiële kaskrakers en praat men elkaar bij op de nieuwsjaarborrel.

Waar: Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam
Wanneer: donderdag 12 januari
11.00 uur t/m 16.00 uur (aansluitend borrel)
Aanmelden: Gratis en online vóór 5 januari via de website van CPNB.