12 september 2016

Meet the Master: Seth Shapiro over Media Business

Datum & tijd

2016-09-12 13:30:00

SWITCH

Maandag 12 september is Seth Shapiro  te gast op het Media Park voor een Meet the Master sessie over media business. Seth is een veelgevraagd spreker, tweevoudig Emmy Award winnaar en innovatie adviseur. Afgelopen maand publiceerde hij het boek: TELEVISION: Innovation, Disruption & The Story of the World’s Most Powerful Medium. In dit boek beschrijft hij de technische innovaties, veranderende business modellen en roerige perioden van het televisietijdperk. De huidige transformatie komt uitgebreid aan bod, met nieuwe generatie devices, nieuwe spelers als Netflix en YouTube en de mobiele en virtuele revolutie. 

IMMovator, Media Park en Hilversum Media Campus organiseren op maandagmiddag 12 september een Meet the Master sessie met Seth, waar hij in gaat op de zaken die in zijn boek beschreven worden. Naast een keynote speech van 45 minuten is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen. 

Seth Shapiro

Seth Shapiro is een tweevoudig Emmy Award winnaar en een vooraanstaande spreker en adviseur op het gebied van business innovatie. Hij adviseerde onder andere The Walt Disney Company, Comcast, Intel, NBC, RTL en Universal. Daarnaast is hij Adjunct Professor bij de USC School of Cinematic Arts en Governor van de Televsion Academy. Als hoofd prodcutie van DIRECT TV Advanced Services, lanceerde hij meer dan 25 diensten, waaronder 's werelds eerste grote DVR platform: TiVo by DIRECTV. Seth Shapiro is lid van de Annenberg Research Counsil en de Producer Guild's New Media Council. Hij studeerde Magna cum Laude af aan de New York University en was Adelbert Alumni Scholar van de Case Western Reserve University. 

In zijn speeches gaat Seth Shapiro in op veranderingen in het medialandschap. Als je kijkt naar de afgelopen twintig jaar dan zijn traditionele leiders zoals Sears, Kodak en Blockbuster Video weggevaagd. Bedrijven zoals Amazon, Uber en Neflix zijn voorbeelden van een nieuwe generatie software- en datagedreven business modellen die het medialandschap vandaag de dag domineren. Wat kun je van hen leren? Seth neemt je mee langs disruptieve voorbeelden en innovatieve business modellen in de media industrie. 

Laat je in deze exclusieve sessie bijpraten over business in de media-industrie door internationaal toonaangevend spreker Seth Shapiro.

Programma

De Meet the Master sessies zijn kleinschalige sessies waarin een internationale expert een speech geeft, gevolgd door een uitgebreide Q&A sessie. De Meet the Master sessie start om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00) en is rond 17.00 uur afgelopen.

Geïnteresseerd om aan te schuiven? Schrijf je gratis in!