11 september 2018

Health Tuesday | Conversational Design inzetten in zorg en welzijn

Tickets Gratis

Datum & tijd

Dinsdag 11 september van 13:30-17:30 uur

Op dinsdag 11 september organiseert U CREATE samen met Greenberry een interactieve sessie over Conversational Design in zorg en welzijn. Technologie verandert de manier waarop we communiceren, maar ook de manier waarop we met onze technologie communiceren verandert. Waar we nu onze apparaten bedienen met touchscreens, toetsenborden en touchpads, zullen we deze in de toekomst steeds meer met onze stem gaan besturen. Het gebruik van conversational technology, zoals chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing, maakt technologie toegankelijk voor kwetsbare doelgroepen.

Interactieve sessie: Case & Design Sprint

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een Nederlandse huisarts kunnen stellen? Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van Greenberry, een vraag van het Diabetesfonds:

Hoe zou conversational design het leven van mensen met Diabetes kunnen verbeteren? Aan de hand van een aantal oefeningen afkomstig uit Greenberry’s Innovation Sprint methodiek werk je tijdens de middag in een pressure-cooker van vraag naar een concrete oplossing en een papieren prototype.

Programma

13:30 – Inloop & koffie
14:00 – Welkom door U CREATE & Greenberry
14:05 – Conversational design in de wereld van zorg en gezondheid, Alain Dujardin – Greenberry
14:35 – Presentatie case Diabetesfonds & uitleg interactieve sessie
14:50 – Verdelen in groepen & aan de slag
17:00 – Bespreken van de resultaten
17:30 – Afsluiting & borrel

Aanmelden is gratis en kan via Eventbrite.