27 november 2014

Tweede Café du Tour: Sport, Innovatie en Business

Tickets €Gratis,-

Datum & tijd

2014-11-27 13:00:00

Ordina

Sport, Innovatie en Business

In 2015 vindt de start van de Tour de France plaats in Utrecht. In aanloop naar dit ‘grand départ’ organiseert de KvK een vijftal Cafés du Tour. Tijdens deze bijeenkomsten komen business, innovatie en de liefde voor sport op een inspiratieprikkelende manier samen. De editie van afgelopen augustus werdt door ruim 100 ondernemers bezocht  in Veenendaal. Een impressie van die middag vindt u hier.

Ze proberen een antwoord te vinden op de vraag hoe deze sportliefhebbers nog meer worden betrokken bij het evenement, de sporter en het bedrijfsleven in de omgeving. Sprekers zijn onder andere wielrenner Bobbie Traksel en bewegingswetenschapper Mathijs Hofmijster.

Ook zal Ordina de gasten meenemen op reis langs de technologische trends die de wereld van nu en de toekomst beïnvloeden. Welke technologische toepassingen zijn al beschikbaar en hoe zijn deze in te zetten in het betrekken van een breed publiek en tot concrete ideeën vertaald? 

Programma

14.00     Ontvangst                                                                            

14.30     Welkom door ‘spreekstalmeester’ Gaston Crolla van de Kamer van Koophandel

14.40     Wielrenner Bobbie Traksel wil met een nieuw concept werken aan meer interactie met het publiek. De oud-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne is hiervoor een partnership aangegaan met Nspyre, die een Live Performance applicatie heeft ontwikkeld. Bobbie Traksel wil met deze innovatieve benadering het wielrennen vernieuwen: "Samen met een aantal bedrijven willen we veel meer  van de sport laten zien, zowel online als offline.         

15.00     Mathijs Hofmijster van de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor een optimale sportprestatie is feedback voor een atleet van essentieel belang. Hiervoor heeft de VU een applicatie ontwikkeld voor real-time feedback op de Google Glass voor topatleten van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Zo kunnen ze gerichter en efficiënter trainen. Kijk hier voor meer informatie.

15.20     Kijk met gastheer Ordina mee in de nabije toekomst. Voorwerpen worden steeds slimmer en kunnen steeds meer. De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Door deze inspiratie ziet u de voordelen van deze moderne technologie.

16.00     Break                                                                                   

16.20     Ideeënstorm ‘Hoe kunnen we de nieuwe technologieën inzetten om nieuwe business te maken.’

17.20     Wrap up

17.30     Innovatiemarkt. Onder het genot van een drankje kunt u verschillende technologieën zelf ervaren, zoals o.a. Google glass, Smart watch en Oculus Rift.

 Aanmelden kan via www.kvk.nl/cafedutour.

Café du Tour is onderdeel van TOURlab Utrecht: een initiatief van de Kamer van Koophandel, de Economic Board Utrecht en het Businesspeloton Utrecht. Dit tweede café is mede mogelijk gemaakt door Ordina.