7 oktober 2016

Thingscon Salon: Internet of Toys

Datum & tijd

2016-10-07 15:00:00

Thingscon Amsterdam

Op 7 oktober organiseert Thingscon Amsterdam een salon met als thema ‘The internet of toys’.Wat betekent ‘’connected’’ zijn voor speelgoed? Wat voor speciale designregels zou je kunnen formuleren? We hebben drie designers uitgenodigd om aan de hand van connected speelgoed dat zij hebben ontworpen, toe te lichten welke design keuzes zij maakten.

Heb jij zelf een idee voor een connected game of een project dat je zou willen pitchen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar Monique van Dusseldorp. Monique@vandusseldorp.com De 5 beste voorstellen worden uitgenodigd om te presenteren tijdens het event.

Met presentaties van:

 

Wouter Reeskamp, Creatieve Director Studio Sophisti (Amsterdam). Een connected product design studio die fysieke objecten en digitale media verbindt, door expertise op het gebied van industrieel en interactie design. Studio Sophisti heeft verschillende connected game platforms ontwikkeld zoals de NFC game board, de Game changer gameboard en de Verzis game controller.

 

 

 

Dana Cannam, van DANA CANNAM DESIGN (Rotterdam), een multidisciplinaire studio die gespecialiseerd is in het ontdekken van de relatie tussen ambacht en technologie. Dana zal QMod presenteren, een educatief platform dat kinderen de fundamenten leert van het genereren en gebruiken van alternatieve energie. Het platform richt zich op STEM (Science, Technology, Engineering, Math) gerelateerd leren door interactieve story telling en hands-on ervaringen.

 

 

Justyna Zubrycka, chief designer en co-founder van Vai Kai (Berlin). De in Berlijn gevestigde startup Vai Kai (Litouws voor kinderen) maakt bewerkt houten speelgoed dat kinderen in staat stelt om door het vrije spelen een verbonden wereld zonder schermen te ontdekken. Hoe creëer je iets voor kinderen dat technologie en spel op een natuurlijke manier combineert?

 

Moderator: Monique van Dusseldorp

Georganiseerd door het Thingscon Amsterdam team: Iskander Smit, Marcel Schouwenaar en Monique van Dusseldorp.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie op de website van Thingscon Amsterdam.