7 september 2017

Cross Media Café – Coming Soon

Tickets Gratis

Datum & tijd

2017-09-07 12:00:00

Beeld en Geluid, Media Park

Op donderdag 7 september openden we traditiegetrouw het nieuwe mediaseizoen met het Cross Media Café Coming Soon. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de media wereld op dit moment? En hoe gaat de industrie daar mee om? Op het gebied van technologische innovatie keken we naar ''immersive media'', het gebruik van data, blockchain en inzet media bij grote events. Ook keken we naar de groeiende rol van internationale platforms, en hoe Nederlandse media daar gebruik van kunnen maken. We kijken terug op een geslaagde middag met interessante sprekers en presentaties. 

Verslagen

Verslag deel 1: Nieuwe technologie
Verslag deel 2: Grote plannen

Presentaties 

Video's
 

Foto's 

Fotograaf Mark Janssen, oprichter en eigenaar van oldschoolprojects, maakte foto's van deze interessante middag! Je kunt de foto's bekijken via deze link. 

Programma

14.00-15.15 Deel 1: Nieuwe technologie 

  • Steve El-shawary, Head of Innovation at EzyInsights, a ''content discovery and news tracking tool'' uit Helsinki, met als klanten onder andere Linda. Ezyinsight nam deel aan het MediaMatters programma, onderdeel van de nieuwe track Business in Mediadat draait om het vergroten van omzet, werkgelegenheid en winstgevendheid van mediabedrijven. 
  • Robbert Schep van Groovidi laat zien hoe met de innovatieve technologie van Groovidi bezoekers van Sensation 'The Final' zelf onderdeel van de show werden. Download de Groovidi app om tijdens het Cross Media Café zelf te ervaren hoe dat werkt!  Groovidi is betrokken bij het iMMovator Spectacular Live Events track, dat zich richt op media innovaties rond grote Sport en Live events. 
  • Hans Luyckx, directeur van IJsfontein, presenteert een nieuwe VR productie. Hij is betrokken bij het ​Immersive Media track dat mediabedrijven helpt beslissen voor welk type dienst  je welke VR/AR/MR-technologie in moet zetten. 
  • Marnix van Gisbergen, Professor Digital Media Concepts NHTV Breda, en Niels Bonenkamp, project manager NHTV, presenteren de plannen voor het lectoraat Media Enriched Sport Experiences – de samenwerking tussen NHTV, Ziggo en gemeente Hilversum en de Hilversum Media Campus.ers 

Pitch! Jonge talenten presenteren hun afstudeerwerk:

  • Bas Jansen, afstudeerder van de HKU, met zijn 360 graden experience 'Artifical World' - een science fiction scenario waarin mensen de aarde hebben verwoest. 
  • Thomas Wals, afstudeerder van de HKU presenteert zijn installatie 'Een leven' waarin zijn eigentijdse visie op een uitvaart is verwerkt. 

15.15-15.45 Pauze en bezoek aan demos

15.45-17.00 Deel 2: Grote plannen
 

  • Stan van Engelen, hoofdredacteur televisie bij de VPRO, over de plannen van de VPRO om direct een internationaal publiek aan te spreken, met diverse speciale Youtube kanalen. Sinds begin van het jaar is al driehonderd uur aan programma’s vertaald in het Spaans, Engels en Frans en geleidelijk gepubliceerd op de kanalen: VPRO World StoriesVPRO Documentary en VPRO Metropolis
  • Jeroen Elfferich, CEO Ex Machina, het bedrijf achter PlayToTV,  ''world’s most versatile, proven and international platform for large scale second screen interactivity''. Hij presenteert de format die zij dit najaar lanceren in de VS op Twitch en Facebook. 
  • Elwin Gastelaars, Directeur  SpotX, een video-inventory managementplatform dat voorziet in de technologische infrastructuur voor ad-serving en programmatic video, outstream video-adunits en oplossingen voor connected TV. 
  • Geert Hoogeveen, Managing Director Benelux bij SNDC8 komt vertellen wat de plannen zijn van dit nieuwe initiatief. Dit Europese platform brengt omroepen, uitgevers en content owners bij elkaar om samen sterke digitale advertentieplatforms aan te bieden, en daarmee direct concurrentie aan te gaan met partijen als Youtube en Google.

17.00-18.00 Happy New Year! 

Nieuwe website! 

Tijdens het Cross Media Café hebben we ook onze eigen plannen voor dit nieuwe seizoen gepresenteerd, met onze nieuwe website www.immovatortracks.nl! We richten ons vanaf nu op vier thema’s: Business in Media, Data4Media, Immersive Media en Spectacular Live Events. We blijven kennisevents organiseren zoals de Cross Media Cafés, maar deze onderwerpen ga je vaker op het programma terug zien komen.

Ben je als professional actief op deze onderwerpen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief die bij de track hoort zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe activiteiten!