12 december 2019

ThingsCon 2019

Tickets €50 – €250

Datum & tijd

Donderdag 12 december van 09:00-19:00 uur en vrijdag 13 december van 09:00-20:00 uur

De zesde editie van ThingsCon in Nederland vindt plaats op 12 & 13 december in het Nieuwe Instituut in Rotterdam en zal wederom zo’n 300 ontwerpers en makers van IoT producten bij elkaar brengen.

In onze vorige editie in 2018 bleek dat dit besef breed gedragen wordt. Ethiek was een belangrijk thema. Daarom is het nu tijd om door te pakken en dat besef te vertalen in interessante nieuwe dingen. Met de goede mix van mens en techniek en maatschappelijke impact. ‘Shape the responsible IoT’ is het thema van deze editie.

Shape the responsible IoT

Met deze editie wil ThingsCon wederom alle makers en ontwerpers met de intentie verantwoord IoT te realiseren maximaal ondersteunen met inzichten en inspiratie. Dit jaar zijn onze keynotes Alexandra Deschamps-Sonsino, Irini Papadimitriou. Tracy Rolling, Marleen Stikker, Heather Wiltse, en Klasien van de Zandschulp. Op donderdag hebben we vier tracks rond maatschappij, design, productontwikkeling en verre toekomst. Op vrijdagochtend is een mix van sessies gepland rond cities, cybernetics, mobility, storytelling en drie make-workshops. Op onze expositie tonen we cases uit de markt en het beste studenten IoT werk.

De impact van technologie is niet alleen maar positief, zo is het algemene besef inmiddels. Of het nu gaat om het beïnvloeden van verkiezingen tot consumeren en ‘surveillance-kapitalisme’, van data tot algoritme, de impact van technologie is groot. Maar het biedt ook nog steeds veel nieuwe mogelijkheden, en het onderscheid tussen digitale technologie en het analoge leven is snel aan het vervagen. Mens en machine vloeien ook steeds meer in elkaar over. De fysieke en digitale wereld smelten in elkaar.
ThingsCon heeft al in 2015 willen aangeven dat er meer is dan het uitnutten van alle mogelijkheden. We formuleerden als onze missie: ‘het stimuleren van een mensgericht en verantwoordelijk Internet der Dingen’. En dat is dus nu actueler dan ooit.

ThingsCon wil daarin niet een vrijblijvend verhaal vertellen, we stilstaan bij het eind van het jaar en een aftrap geven voor een nieuwe traditie: de Resposible IoT Year in Review. We gaan daarbij de RIOT-publicatie voor het eerst in papieren vorm uitreiken tijdens ThingsCon, waarbij we het eerste exemplaar zullen overhandigen aan Jann de Waal, boegbeeld van het topteam Creatieve Industrie, als vertegenwoordiger van de sector die een cruciale rol speelt om veranderingen vorm te geven.

20% korting via Media Perspectives

Gebruik bij het inschrijven de code ‘MediaPerspectives@TC2019‘ en krijg 20% korting. Kom langs op 12 & 13 december en doe mee! Bouw mee aan de volgende stap naar een verantwoord Internet of Dingen. Meer over ThingsCon program via https://thingscon.org/thingscon-2019/