17 april 2014

TEDxUtrecht – BEHAVE

Datum & tijd

2014-04-17 07:00:00

Stadsschouwburg

Op 17 april staat de Stadsschouwburg weer in het teken van de tweede editie van de populaire conferentie TEDxUtrecht met dit keer als thema ‘BEHAVE’. Conferenties van TED (‘Technology, Entertainment, Design’) vinden wereldwijd plaats en worden gezien als broedplaatsen voor creatieve en innovatieve oplossingen die de wereld verbeteren. Over precies een maand stellen 18 nationale en internationale sprekers ons gedrag ter discussie en nemen het publiek mee in een wereld waarin alles kan en de mogelijkheden onbegrensd zijn.

“Met TEDxUtrecht willen we opinie- en zakelijke leiders, wetenschappers, creatievelingen, filantropen en alle andere TEDx fans inspireren en activeren om aan het denken te zetten over gedrag en de invloed van ons gedrag op de maatschappij,” zegt Arine van Heeswijk, mede-organisator en projectleider. “We hebben voor ‘Be Brave’, ‘Be Cool’, ‘Be Bright’ en ‘Be You’ gekozen als subthema’s om ‘changing behavior of a new world’ invulling te geven. Iedereen die hunkert om de onbegrensde mogelijkheden binnen dit technologische tijdperk te verkennen zal op 17 april 2014 zeker geïnspireerd worden.”

Programma

TedxUtrecht BEHAVE vindt plaats in de Stadsschouwburg van 09:00 tot 18:30. Eén van de grote namen is bijvoorbeeld Andrew Keen, een Amerikaanse criticus die de technische ontwikkelingen in Silicon Valley flink ter discussie stelt. Daarnaast zijn er ook sprekers van de Utrechtse bodem, zoals Gerbrand van Melle. Hij is godfather van Utrechts graphic design die al een tijd gelden geëmigreerd is naar Nieuw Zeeland. Verder maken o.a. Siert Wijnia (3D engineer), Sandra Y Richter (door Fastcompany uitgeroepen tot meest creatieve persoon), Ruut Veenhoven (Professor of Human Happiness) en Jef Staes (innovation expert) hun opwachting op het podium van TEDxUtrecht. De complete sprekerslijst is te vinden op de website.

Inschrijven

De zaal is bijna gevuld! Geïnteresseerde kunnen hun wens om aanwezig te zijn kenbaar maken via de website: http://tedxutrecht.com/bethere