20 juni 2018

Studenten presenteren tijdens de MediaLAB Eind Expo  

Datum & tijd

16.30-19.00

Na 20 weken hard werken is het op 20 juni zo ver, de Eind Expo van het MediaLAB. In het MediaLAB Amsterdam werkt het onderwijs en de creatieve industrie samen aan vraagstukken die te maken hebben met de digitale transformatie van de samenleving. Een van de vraagstukken tijdens dit semester kwam van Media Perspectives, OnliveEx Machina en ESL.

Het fenomeen Esports is veel mensen niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels zijn er grote competities waarbij met online gamen veel prijzengeld te winnen valt. De populariteit is enorm gegroeid, zowel online als offline. Publiek kijkt online mee via bijvoorbeeld Twitch of YouTube en ook offline worden er voor liefhebber events georganiseerd. Daarom kregen de studenten van het MediaLAB de vraag hoe je een sterke band tussen online communities en offline events organiseert (toegepast op eSports).

20 weken lang gingen werkten zij in verschillende sprints aan het bedenken, ontwerpen, ontwikkelen en het testen van hun ideeën. Bekijk hier hun blog voor een ‘sneak peak’ van wat zij aan het maken zijn. 20 juni van 16:30 tot 19:00 presenteren zij tijdens de MediaLAB Eind Expo in Studio HvA hun concept.

Tijdens deze expositie kan je zien wat een samenwerking tussen onderzoek, onderwijs een het bedrijfsleven kan leveren. Aanmelden kan bij Evelien Christiaanse via e.a.christiaanse@hva.nl