11 november 2011

Startup Weekend Utrecht

Datum & tijd

2011-11-11 18:30:00

Loopt u rond met een briljant idee op het gebied van gaming&interactive design? Heeft u plannen om ondernemer te worden en zoekt u naar designers en / of business experts die achter uw concept staan? Of werkt u graag mee aan een nieuw web, software of mobiel gaming en interactive design concept en bent u op zoek naar hulp bij het bedenken van een goede business case ? Vind het antwoord op één of meerdere van deze vragen tijdens het Startup Weekend Utrecht van 11 tot en met 13 november.

StartUp Weekend is een uniek evenement en een explosieve mix van innovatie, creativiteit en ondernemerschap. In een weekend ontwikkelen multidisciplinaire teams met designers, marketeers, ondernemers, webbouwers en game developers het idee naar een startende onderneming.

Alles draait om gedreven deelnemers die de handen uit de mouwen willen steken. Op vrijdag kan iedere deelnemer zijn of haar idee in 60 seconden pitchen. De beste ideeën worden vervolgens geselecteerd. Ter plekke vormen zich teams met mensen die hun favorieten ondersteunen. Dus ook als u geen concreet idee heeft kunt u naar het evenement komen en u aansluiten bij het team met het, voor u, meest interessante idee.

Tijdens de volgende dagen wordt gewerkt aan het businessmodel, de ontwikkeling, het storyboard, het design en de marketing van het idee. Na 54 uur pizza’s, koffie en slechts enkele uren slaap presenteren de teams het resultaat aan een jury van investeerders en succesvolle ondernemers. Ook worden er verschillende prijzen uitgereikt ter waarde van 10.000 euro waarmee de winnaars een vliegende start krijgen. Het evenement wordt op zondagavond afgesloten met een netwerk borrel.

Over Startup Weekend
Wereldwijd zijn er ruim 300 StartUp Weekends georganiseerd waaruit meer dan 2500 ondernemingen zijn ontstaan. De Utrechtse versie is gericht op interactieve media en games, twee sectoren waarmee Utrecht zich profileert. StartUp Weekend wordt daarbij ondersteund door Utrecht Inc. en Dutch Game Garden.

StartUp Weekend wordt georganiseerd door vrijwilligers uit Utrecht en Amsterdam.

Voor meer informatie, zie de website van Startup weekend Utrecht.

Bekijk hier de sfeerimpressie van Startup weekend Amsterdam: